Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δόξα και τιμή στον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τον Αρη Βελουχιώτη, παρουσία πλήθους αγωνιστών και νεολαίας στην Μεσούντα Αρτας

Στη Μεσούντα του Δήμου Αθαμανίας στην Αρτα, όπου ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης άφησε την τελευταία του πνοή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή πολιτική εκδήλωση από την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) προς τιμήν του λαϊκού αγωνιστή, στα 65 χρόνια από το θάνατό του, στις 16.6.1945.

Εκεί, μπροστά από το μνημείο του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, αντάμωσαν για ακόμη μια φορά αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από πολλές περιοχές της χώρας, μαζί με κομμουνιστές και νεολαίους της ΚΝΕ. Εδωσαν αγωνιστική υπόσχεση για συνέχιση της πάλης, ώστε νοικοκύρης και κυρίαρχος στον τόπο του να γίνει ο λαός, με οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ για τα οποία ο Αρης και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, δίνοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Σε αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα, την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στους εγχώριους και ξένους δυνάστες, στον οποίο το ΚΚΕ πρωτοστάτησε, έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του δίνοντας τα καλύτερα παιδιά του, στάθηκε στην ομιλία του ο Δημήτρης Γιαννούλης, Γραμματέας της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης, από την αστική τάξη, των επαναστατικών κινημάτων, της ταξικής πάλης, του σοσιαλισμού. Ο στόχος να θολώσουν τα μυαλά των εργαζομένων για να αποδεχθούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων ως μονόδρομο, για να προστατέψουν, έτσι, την εξουσία των εκμεταλλευτών.

«Εδώ, από τον τόπο θυσίας του Αρη, ξεκαθάρισε το στέλεχος του ΚΚΕ, το λέμε για άλλη μια φορά. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού και της νεολαίας, με τη σιγουριά του δίκιου μας, με πείσμα μπροστά στις δυσκολίες του καθημερινού αγώνα, συνεχίζουμε για τη νικηφόρα έκβαση της πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».

Από τα Κεντρικά της ΠEAEA-ΔΣΕ, ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Ξυδέας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημαντικούς σταθμούς δράσης του ΕΛΑΣ - ΕΑΜ και νικηφόρες μάχες για την απελευθέρωση της χώρας στους οποίους ο Αρης Βελουχιώτης, μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ, πρωτοστάτησε, αναδεικνύοντας ηγετικές ικανότητες και αρετές της φλογερής προσωπικότητας του. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και με τον εθνικό ύμνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την Απελευθέρωση της Λαμίας (2019-10-18 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λαμίας (2016-10-14 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2014-06-19 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το ΔΣΕ και τον Αρη Βελουχιώτη (2013-06-18 00:00:00.0)
Στη Μεσούντα για τον Αρη Βελουχιώτη (2006-06-11 00:00:00.0)
Ενα ιστορικό πρωινό... (2001-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ