Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Εύλογα ερωτήματα για τη νέα καταδικαστική απόφαση

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η νέα καταδικαστική απόφαση σε οκτώ μήνες φυλάκιση του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου με ανυπόστατες κατηγορίες. Και αυτό ενώ η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του όπως και ο πρόεδρος του δικαστηρίου ομοίως ψήφισε υπέρ της αθώωσής του, μειοψηφώντας στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά.

Η βάση της κατηγορίας ήταν ότι έφερε έσοδα στο Δήμο και καταδικάστηκε διότι «δεν συνέταξε έκθεση αυτοψίας», «δεν επέβαλε πρόστιμο κατεδάφισης» σε ακίνητο του δήμου.

Λες και είναι αρμοδιότητα του δημάρχου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, να συντάσσει εκθέσεις αυτοψίας για ακίνητα και να επιβάλει πρόστιμα. Τα παραπάνω και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δημάρχου αλλά των αντίστοιχων Διευθύνσεων του Δήμου Νίκαιας.

Η υπόθεση αφορά τα δημοτικά ακίνητα - ανθοπωλεία έξω από το Γ' Νεκροταφείο που έχουν χτιστεί και μισθώνονται πάνω από 30 χρόνια. Το πρόβλημα ανέκυψε και ο δήμαρχος κατηγορήθηκε όταν η νέα Δημοτική Αρχή το 2004 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκήρυξε τη δημοπράτηση για τη μίσθωση των ακινήτων αυτών, όπως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο να γίνει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για τα θέματα διαφάνειας στη διαχείριση των κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων. Τα έσοδα από τα ακίνητα αυτά, όπως συμβαίνει για όλα τα ακίνητα του δήμου, περιλαμβάνονται στον ετήσιο προϋπολογισμό ο οποίος κοινοποιείται και στα αρμόδια υπουργεία.

Στο δικαστήριο, οι ίδιοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν, αλλά και εγγράφως πιστοποίησαν, ότι είχαν ενημερώσει το Δήμαρχο ότι τα ακίνητα πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για δημοπράτηση, ώστε να οριστεί το ύψος του μισθώματος σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο για την προστασία και τη σωστή διαχείριση των κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ