Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών

Το δρόμο της τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών επιλέγει η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Τόσο στην Πρέβεζα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία το τελευταίο διάστημα καλούνται να καταθέσουν στην αστυνομία αγρότες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πέρσι και φέτος.

Στην Πρέβεζα, οι αστυνομικές αρχές του δήμου Καναλακίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης καλούν για κατάθεση αγωνιζόμενους αγρότες που συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στη γέφυρα Καλογήρου το 2009. Σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο αποδεικνύεται ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή των αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και τώρα ζητά εξηγήσεις, με άλλοθι την παρακώλυση της συγκοινωνίας.

Αντίστοιχα στην Αιτωλοακαρνανία, η τροχαία γνωστοποίησε τηλεφωνικά στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρο Κοτοπούλη, καθώς και σε 3 τουλάχιστον ακόμη αγρότες, να καταθέσουν σχετικά με το μπλόκο στη γέφυρα της Ερμίτσας. Μεθοδεύσεις τρομοκράτησης διόλου τυχαίες και επαναλαμβανόμενες καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αγρότες σέρνονται στην αστυνομία και στα δικαστήρια, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων να βάλουν ανεπιτυχώς φραγμό στην πάλη της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ