Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
Σάμπα, ξύλο και ... κανονιές

Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Βραζιλίας με την Ακτή Ελεφαντοστού και η ευρεία νίκη της Πορτογαλίας επί της Βόρειας Κορέας ήταν αυτά που στιγμάτισαν την 2η αγωνιστική του Ζ' όμιλο.

  • Με ολίγη σάμπα κατά διαστήματα, ένα αμφισβητούμενο δεύτερο γκολ και πολλή αντοχή στο ξύλο που έριχναν οι παίκτες της Ακτής, οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 (Λουίς Φαμπιάνο 25`,52`, Ελάνο 63` - Ντρογκμπά 79`) και ουσιαστικά να ...καθαρίσουν με την πρόκριση. Μελανό κομμάτι του παιχνιδιού τα αρκετά δυνατά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των Αφρικανών που ανέχτηκε ο Γάλλος διαιτητής Λανουά και οδήγησαν σε εκνευρισμό μεταξύ των παικτών και στην (παρατραβηγμένη) αποβολή του Κακά στο 88'.
  • Σημειώνοντας μια από τις πιο ιστορικές νίκες στη διοργάνωση του Μουντιάλ, η Πορτογαλία επικράτησε άνετα της Βόρειας Κορέας που στο δεύτερο ημίχρονο κυριολεκτικά κατέρρευσε (ημίχρονο 1-0), και βρίσκεται επί της ουσίας με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση (αφού η συγκομιδή των γκολ την ευνοεί λογικά και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ακτή Ελεφαντοστού). Τα γκολ: Μεϊρέλες (29'), Σιμάο (53'), Αλμέιδα (56'), Τιάγκο (60', 89'), Λίεντσον (81'), Κ. Ρονάλντο (87').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βραζιλία 6, Πορτογαλία 4, Ακτή Ελεφαντοστού 1, Β. Κορέα 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ