Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις απολύσεις στην ΕΡΤ

Την κυβερνητική μεθόδευση που οδηγεί στην απόλυση 1.047 εργαζομένων στην ΕΡΤ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει ότι «είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που οδήγησαν στην ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους με τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, συμβασιούχους, εργαζόμενους με μπλοκάκι, ανάμεσά τους και αυτούς που εργάζονται στην ΕΡΤ, να τους οδηγεί τώρα στην απόλυση και την ανεργία. Αν υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες απολύσεις στην ΕΡΤ αυτό θα σηματοδοτήσει ένα νέο πιο ισχυρό κύμα απολύσεων και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, που ήδη αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να μην πέσουν στην παγίδα του διαχωρισμού που τους στήνει η κυβέρνηση. «Εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να δώσουν μαζί ενιαίο και αποφασιστικό αγώνα, έχοντας την ενεργή αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και της ΕΡΤ και των άλλων ΜΜΕ. Το ΚΚΕ θα σταθεί αποφασιστικά δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα. Η σταθερή δουλειά με δικαιώματα δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα για όλους», σημειώνεται.

Στο μεταξύ, έντονη αναστάτωση επικρατεί στην κρατική ραδιοτηλεόραση, μετά και την τροπολογία που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και η οποία στέλνει στην ανεργία τους 1.047 εργαζόμενους, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιούνη. Υπενθυμίζεται ότι μετά από 3 με 4 μήνες διακοπής των συμβάσεών τους, για το 70% αυτών θα ανανεωθούν οι συμβάσεις, οι οποίες θα έχουν διάρκεια μέχρι και ένα έτος.

Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρόσκληση της διοίκησης της ΕΡΤ με τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Στο αίτημα των ΔΣ να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν στο τέλος του μήνα μέχρι τις 31/12, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γ. Γαμπρίτσος είπε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν παράταση των συμβάσεων. Επανέλαβε ακόμη ότι οι «αγκυλώσεις» που υπάρχουν στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού πρέπει να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού προωθείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού», που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του Ιούνη. Παράλληλα, είπε ότι για να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ σημείωσαν ότι θα προχωρήσουν σε «κυλιόμενες» απεργίες, με αρχή την αυριανή 24ωρη απεργία από τις 6 πμ. Στο μεταξύ χτες πραγματοποιήθηκε 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και 2ωρη από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9, ενώ για σήμερα έχουν κηρυχτεί αντίστοιχες στάσεις εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι απεργίες σε ΕΡΤ - ΑΠΕ (2011-10-15 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην ΕΡΤ (2011-09-22 00:00:00.0)
Αρχίζει το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ (2003-01-22 00:00:00.0)
Αρχίζει το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ (1998-12-17 00:00:00.0)
Τέσσερις ώρες χτες χωρίς ΕΡΤ (1997-12-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις με στάση εργασίας (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ