Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ- ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ
«Αντίο» με... ήττα

Με νέα ήττα αποχαιρέτησε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς μετά το 3-0 της Ολλανδίας, η Αϊντχόβεν επικράτησε και στην Τούμπα με 1-0. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» προσπάθησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα για το γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Από την άλλη, οι Ολλανδοί έπαιξαν για το σκορ που ήθελαν. Χωρίς πολλές ευκαιρίες στο α' μέρος, αλλά με ένα τέρμα στο ενεργητικό τους, εξασφάλισαν την πρόκριση και απλά στο β' μέρος έκαναν συντήρηση δυνάμεων για την επόμενη φάση.

Από την αρχή, ο ΠΑΟΚ πίεσε για ένα γρήγορο γκολ που θα έδινε άλλη διάσταση στο παιχνίδι. Ομως οι επιθέσεις ξεκινούσαν και τελείωναν χωρίς να απειλήσουν τον Βατερόις. Ετσι κύλησε το παιχνίδι μέχρι το 43' όπου σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις των Ολλανδών, ένα λάθος της αμυντικής γραμμής των «ασπρόμαυρων» έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούκινγκ, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, να παραβιάσει την εστία του Τοχούρογλου.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, όχι όμως για την ελληνική ομάδα αλλά για τους φιλοξενούμενους, που απείλησαν αρκετές φορές την εστία του «Δικεφάλου». Από την άλλη, η μόνη αξιόλογη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας ήταν η... επέλαση του Κωνσταντινίδη από αριστερά, αλλά ο Βατερόις έσωσε την εστία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει και με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ καθώς στο 10' μια κροτίδα έπεσε στο πλάι του επόπτη και του Μπρούκινγκ με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει ελαφρά.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης (46 Καφφές), Κατσιαμπής, Καμπς (72 Καραδήμος), Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής, Γεωργιάδης, Ουντέζε, Εγκωμίτης, Οκκάς (46 Φρούσος), Τετράτζε,

ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ: Βατερόις, Ογιέρ (78 Φάμπερ), Χέιντζε, Βαν Μπόμελ, Κέζμαν, Νικιφόροφ, Μπρούκινγκ, Κόλγκα, Βόγκελ, Λούκιους (74 Ράμζι), Χόβλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ