Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κολοκυθιά με το χαράτσι στα επείγοντα

Την κολοκυθιά με το χαράτσι των 3 ευρώ στα επείγοντα περιστατικά φαίνεται να παίζουν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι Διοικήσεις των παιδιατρικών νοσοκομείων, όπου και εφαρμόσθηκε πρόσφατα με αποφάσεις των διοικητών τους.

Το χαράτσι των τριών ευρώ προβλέπει η ανεκδιήγητη απόφαση της ΝΔ απ' το 1991 για την καταβολή 1.000 δραχμών σε όσους προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά, τους ανασφάλιστους και τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Το 2003 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναπροσάρμοσε το «χιλιάρικο» σε 3 ευρώ, χωρίς την πρόβλεψη για τις εξαιρέσεις. Ετσι, ο διοικητής του «Αγία Σοφία» Μανώλης Παπασσάβας εφάρμοσε το χαράτσι και στα επείγοντα περιστατικά απ' τις 12.5.2010 για να τον ακολουθήσει η διοίκηση του «Αγλαϊα Κυριακού» στις 7.6.2010.

Το θέμα έθεσε χτες μέλος της αντιπροσωπείας των συνταξιουχικών οργανώσεων στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η απάντηση ήταν «κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει». Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στο «Αγία Σοφία» έκαναν γενική συνέλευση και ένα θέμα που συζήτησαν ήταν το χαράτσι στα επείγοντα. Στη συνέχεια έκαναν παράσταση στο διοικητή, όπου μεταξύ άλλων του έθεσαν και αυτό. Και ο διοικητής απάντησε ότι δε θα είχε αντίρρηση να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι στα επείγοντα, εφόσον υπήρχε και έγγραφη οδηγία απ' το υπουργείο Υγείας.

Εκτός, δηλαδή, απ' το χαράτσι υπάρχει και η κοροϊδία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ