Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
Ολοένα και διευρύνεται η καταστροφή

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μεγάλα κομμάτια πηχτό πετρέλαιο εκβράστηκαν την Κυριακή σε δύο τουριστικές παραλίες στο Οσιαν Σπρινγκς στο Μισισιπή και είναι η πρώτη φορά που πετρέλαιο από τη διαρροή της πετρελαιοπηγής της BP στον Κόλπο του Μεξικού πλήττει την ακτή της Πολιτείας αυτής. Εντούτοις και άλλες περιοχές θα ακολουθήσουν μετά βεβαιότητας καθώς η διαρροή που ξεκίνησε στις 22 Απρίλη συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, ο Γουίλιαμ Αλεν Κρους, 55 ετών από την Αλαμπάμα, καπετάνιος μικρών σκαφών, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, εξαιτίας της καταστροφής που υπέστη λόγω της πετρελαιοκηλίδας και της μόλυνσης και ενώ είχε εργαστεί στις εργασίες καθαρισμού χωρίς να πληρωθεί.

Προφανώς ο Κρους δεν απασχόλησε διόλου τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλαίσιο των Συνόδων G8-G20 για θέματα κοινού ενδιαφέρον και την εξομάλυνση των εντάσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος στις σχέσεις των δύο χωρών εξαιτίας κυρίως της ΒΡ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την πιθανή «καταστροφή» της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ ειδικά καθώς όπως τόνισε «διακυβεύεται το μέλλον εκατομμυρίων Βρετανών συνταξιούχων», που τα ταμεία τους ...«κρέμονται» από την μετοχή της ΒΡ. Ο Ομπάμα από την άλλη επιζητά κυρίως για λόγους πολιτικού κόστους να πληρώσει η ΒΡ το κόστος από τις επιπτώσεις της καταστροφής στους κατοίκους των ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

Στο μεταξύ, οι εργασίες στην πλατφόρμα της ΒΡ αναμένεται να διακοπούν εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Αλεξ» που έφτασε στο Μεξικό και στην περιοχή του Κόλπου αφού πρώτα έπληξε στην Κεντρική Αμερική, με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και το Σαλβαδόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ