Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Ενα χρόνο μετά η καταστολή κορυφώνεται

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Το όργιο καταστολής συνεχίζεται και κλιμακώθηκε το τελευταίο τριήμερο με αθρόες συλλήψεις μελών και στελεχών του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης υπό το πρίσμα της συμπλήρωσης ενός ακριβώς χρόνου από την εκδήλωση του πραξικοπήματος ενάντια στον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια.

Ενός πραξικοπήματος το οποίο καθοδήγησαν οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Σελάγια, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, σύμφωνα με το «Τελεσούρ». Ο Σελάγια συμπλήρωσε ότι αποτελούν το λιγότερο αστειότητες οι «καταγγελίες» του σημερινού προέδρου Πορφίριο Λόμπο Σόσα ότι οι ίδιες οι δυνάμεις που ανέτρεψαν τον Σελάγια προετοιμάζουν την ανατροπή του, αφού ο Λόμπο εκλέχτηκε με τη στήριξη της εγχώριας ολιγαρχίας και των ΗΠΑ προκειμένου να νομιμοποιήσει το πραξικόπημα.

Ενα πραξικόπημα που προσπαθεί να ενδυθεί το μανδύα της νομιμοφροσύνης, αλλά δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόσωπό του, με αποτέλεσμα η καταστολή, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δολοφονίες να έχουν κορυφωθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο τριήμερο λίγο πριν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του Μετώπου, που επίσης συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής, οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν άφαντες, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις «σκούπα» στην Τεγκουσιγκάλπα, το Σαν Πέδρο Σούλα και άλλες πόλεις, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες, ανάμεσά τους και την Μπέρτα Κάσερες, στέλεχος του Μετώπου και επικεφαλής της COPINH.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ