Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ευρωπαϊκό θέατρο σήμερα

Χάρη στην «Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης"», τον ποιοτικό θίασο της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι μέλος της «Ευρωπαϊκής Θεατρικής Σύμβασης», κυκλοφορεί και στην Ελλάδα (περιορισμένα βέβαια) η δίγλωσση (αγγλικά, γαλλικά) η ετήσια έκδοση της πανευρωπαϊκής θεατρικής οργάνωσης «Το σημερινό Ευρωπαϊκό Θέατρο». Η έκδοση παρουσιάζει μια επιλογή και πληροφορίες από τα πιο ενδιαφέροντα έργα που ανεβάστηκαν την προηγούμενη διετία στις χώρες που μέσω θιάσων μετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Θεατρική Σύμβαση» (μετέχουν 31 κρατικά, δημοτικά και επιχορηγούμενα θέατρα από 19 χώρες).

Στη φετινή έκδοση παρουσιάζονται και πέντε ελληνικά θεατρικά έργα που παίχτηκαν τη διετία 1997-1998: «Ο ουρανός κατακόκκινος» της Λ. Αναγνωστάκη, «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρ. Σπηλιώτη, «Η τελευταία πράξη» του Ι. Καμπανέλλη, «Στην Εθνική με τα μεγάλα» του Μ. Βιρβιδάκη, «Η νύχτα της κουκουβάγιας» του Γ. Διαλεγμένου. Η επιλογή και ο σχολιασμός έγιναν από τους Π. Μάρκαρη, Δ. Καγκελάρη, Ν. Παπανδρέου.

Επίσης παρουσιάζονται έργα από τις χώρες: Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Κροατία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία, Φινλανδία, Σουηδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ