Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε πλήρη εξέλιξη η φεστιβαλική δραστηριότητα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καλοκαιρινή δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας που εκτυλίσσεται στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Κορύφωση του Φεστιβάλ θα είναι το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων της Αθήνας, το Σεπτέμβρη, που για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενηθεί στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Το κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα γίνει στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνει το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Αυτό το διάστημα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος θα γίνει στις 10 και 11 Ιούλη στην Ακροναυπλία. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα στήσουν για άλλη μια φορά τη νεανική τους κατασκήνωση στο Ναύπλιο, θα τιμήσουν με τις εκδηλώσεις τους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης και θα γεμίσουν τις «αποσκευές» τους με πολύτιμα διδάγματα για τους αγώνες του σήμερα, που προκύπτουν από ηρωικές σελίδες που έγραψε ο λαός μας με το ίδιο του το αίμα.

Συναυλία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης είναι η προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ που θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση - συναυλία θα γίνει έξω από το εργοστάσιο της «ΜΙΝΟΣ», όπου οι εργάτες της επιχείρησης για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας που εκδηλώνεται με απολύσεις και απλήρωτη δουλειά.

Τη Δευτέρα στο Γεντί Κουλέ


Στους αγώνες του χτες και του σήμερα είναι αφιερωμένη η προφεστιβαλική εκδήλωση του Εργατικού Τομέα της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ που θα γίνει τη Δευτέρα 5 του Ιούλη, στις 6 μ.μ., έξω από το Γεντί Κουλέ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα παρουσιαστεί θεατρικό, αφιερωμένο στην κομμουνίστρια και ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Κούλα Ελευθεριάδου που εκτελέστηκε το Μάη του 1947 στο Γεντί Κουλέ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ και συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ