Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Επιδιώκουν να διχάσουν τους εκπαιδευτικούς»

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με αφορμή την εγκύκλιο για παραμονή εκπαιδευτικού προσωπικού στα Λύκεια μετά τις 30 Ιούνη

Συνεχίζει τις πιέσεις προς τους βαθμολογητές η κυβέρνηση, παρά την απόφαση έξι ΕΛΜΕ να συνεχίσουν την αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων με αίτημα να μην μειωθεί η αμοιβή τους. Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να ανακοινώσει ότι από 7 μέχρι 20 Ιούλη οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους ενώ με την εγκύκλιό του με τίτλο «Παραμονή εκπαιδευτικού προσωπικού στα Λύκεια μετά τις 30-6-10» (Φ.252/76144/Β6), απαιτείται επίσης η παρουσία όλων των καθηγητών του κάθε Συλλόγου Διδασκόντων στα Λύκεια την 6η Ιούλη, «για να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης».

«Είναι "ηλίου φαεινότερον" ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης είναι κίνηση εκδίκησης συνολικά στον κλάδο των εκπαιδευτικών για την αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα. Μια αποχή που την εξέθεσε ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης (ανεξάρτητα απ' το ξεπούλημα του αγώνα από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ που έδωσε χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση). Η στάση αυτή είναι απολύτως εχθρική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι χρειάζεται ΚΑΙ μ' αυτή την αφορμή να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. «Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης επιδιώκει να πιέσει τους εκπαιδευτικούς ώστε να σπάσουν την αποχή τους και στις 6 ΕΛΜΕ που συνεχίζουν και ταυτόχρονα επιδιώκει να διχάσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών, να στρέψει εναντίον των βαθμολογητών το υπόλοιπο τμήμα των εκπαιδευτικών ("βαθμολογήστε γρήγορα μη χάσουμε τις διακοπές"!)», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ