Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαπουνόπερα παραπλάνησης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ το ΠΑΣΟΚ; Θα μας παρουσιάσει λέει από Σεπτέμβρη το κοινωνικό του πρόσωπο. Τώρα βλέπουμε τη ...σκοτεινή πλευρά του πράγματος!

Προφανώς έτσι είναι αυτό το κόμμα, με τις εποχές του. Ανοιξη και καλοκαίρι το πιάνουν τα «νεοφιλελεύθερα». Αντιθέτως το φθινόπωρο και το χειμώνα του βγαίνει το «σοσιαλιστικό»!

Ετσι λοιπόν θα επιδείξει με τα πρωτοβρόχια άπλετη κοινωνική ευαισθησία, που όμως δε θα αφορά - όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός - μισθολογικά θέματα. Με λίγα λόγια, όση ευαισθησία θέλετε, αλλά ...στο τσάμπα.

Μάλλον θυμήθηκαν ότι έχουν και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη και προσπαθούν από τώρα να βρουν πώς θα ξεγελάσουν τον κόσμο. Ελα όμως που είναι δύσκολο να ...ξεχαστεί η πολιτική τους μέσα σε λίγους μήνες.

Ιδίως όταν στην ανέχεια, στην ανεργία, στα λουκέτα, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στην εξαφάνιση της κρατικής πρόνοιας θα «σκάσει» και μια ακρίβεια χωρίς προηγούμενο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει διανομή ρόλων («casting», όπως λένε και στο Χόλιγουντ)...

Ποιος άραγε θα είναι (αυτή τη βδομάδα) ο κακός που θα προτείνει συλλογικές συμβάσεις με μηδενικές αυξήσεις; Ο Πεταλωτής; Ο Λοβέρδος; Ο Παναγόπουλος;

Πώς θα εκτελεστεί τελικά το προσχεδιασμένο έγκλημα; Με υπογραφή ανάλογης σύμβασης; Πριν την υπογραφή σύμβασης; Με προεδρικό διάταγμα; Με δικαστική απόφαση;

Αν νομίζουν όμως ότι οι εργαζόμενοι πρόκειται να καθίσουν να δουν τη σαπουνόπερα, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Θα τους πάρουν όλους «αμπάριζα» χωρίς να νοιάζονται ποιον ακριβώς ...ρόλο ερμήνευσαν.

Ολοι μαζί θα παραλάβουν το αντιλαϊκό «Οσκαρ» και να είναι βέβαιοι ότι αυτή η απονομή δε θα έχει χειροκροτήματα και επευφημίες. Αλλα πράγματα θα έχει...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ