Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Σχεδόν κατά 50% αυξήθηκαν οι ψήφοι του «Ενωτικού Ταξικού Αγωνιστικού Συνδυασμού». Οι εργάτες απάντησαν αγωνιστικά στους πολύμορφους εκβιασμούς και τις μεθοδεύσεις

Ολο και περισσότεροι οικοδόμοι αναδεικνύουν ενεργητικά την ανάγκη συσπείρωσης στην ταξική Ομοσπονδία του κλάδου (φωτ. από τη φετινή Πρωτομαγιά)
Ολο και περισσότεροι οικοδόμοι αναδεικνύουν ενεργητικά την ανάγκη συσπείρωσης στην ταξική Ομοσπονδία του κλάδου (φωτ. από τη φετινή Πρωτομαγιά)
Σημαντική άνοδος της δύναμης των ταξικών δυνάμεων καταγράφηκε στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου Κρήτης.

Ο «Ενωτικός Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός», που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αύξησε κατά σχεδόν 50% τις ψήφους του με αντίστοιχη αύξηση στις έδρες για το ΔΣ του συνδικάτου και την εκπροσώπηση σε Ομοσπονδία και ΕΚ Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα:

Ψήφισαν 1.231 (947 το 2007), με έγκυρα 1.208 (928 το 2007).

Ο «Ενωτικός Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» πήρε 561 ψήφους (327 το 2007) και 7 έδρες στο ΔΣ (από 6 το 2007), στέλνει 6 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (από 3 που είχε) και 12 αντιπροσώπους στο ΕΚ Ηρακλείου (από 7 που είχε).

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 647 ψήφους (από 561 το 2007), εκλέγει 8 στο ΔΣ (από 9 το 2007), στέλνει 6 στην Ομοσπονδία (από 6 το 2007) και 13 στο ΕΚ Ηρακλείου (από 12 το 2007). Το 2007 συμμετείχε και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» που είχε πάρει 40 ψήφους και τώρα δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

Το επίσης νέο στοιχείο που βγαίνει από τις αρχαιρεσίες είναι πως το Συνδικάτο στέλνει αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ μέσω της Ομοσπονδίας, ενώ μέχρι τώρα έστελνε μέσω ΕΚ Ηρακλείου.

Η μάχη των αρχαιρεσιών δόθηκε από τη μια μεριά με τους οικοδόμους να συσπειρώνονται γύρω από τις ταξικές δυνάμεις κι από την άλλη τον κομματικό και συνδικαλιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ να καταφεύγει στη βοήθεια βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος που επιδόθηκαν σε ανοιχτούς εκβιασμούς κατά των οικοδόμων. Καταγγέλθηκε συγκεκριμένα η δράση του βουλευτή Γκεγκέογλου που έπαιρνε τηλέφωνα σε οικοδόμους, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Στο πλευρό της ΠΑΣΚΕ τάχθηκαν ανοιχτά οι μεγαλοεργολάβοι με απειλές για απολύσεις και χάσιμο μεροκάματου σε όποιον Ελληνα ή μετανάστη οικοδόμο δε στήριζε την κυβερνητική - εργοδοτική παράταξη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο «Ενωτικός Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» θεωρεί το αποτέλεσμα θετικό. Καταγγέλλει ιδιαίτερα την απόπειρα νοθείας που έγινε με τη συνδρομή της Εφορευτικής Επιτροπής για να συμμετάσχουν άτομα που έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα και στα οποία επιτράπηκε να ψηφίσουν χωρίς βιβλιάριο ενσήμων, με μόνο μία βεβαίωση ότι είναι οικοδόμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ