Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«STAR» ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο «δρόμο» δεκατέσσερις εργαζόμενοι

Εντονη αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη από τη μία το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στο παράρτημα του τηλεοπτικού σταθμού STAR στη Β. Ελλάδα. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί τόσο η αναστολή έκδοσης του ένθετου των σαββατιάτικων «Νέων» στη Θεσσαλονίκη «Ζω», καθώς και η άρνηση της εργοδοσίας της «Μακεδονίας» να καταβάλει το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους που φεύγουν με άδεια, μετά την άρνηση αυτών να δεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους.

Συγκεκριμένα, από το παράρτημα του τηλεοπτικού σταθμού STAR στη Β. Ελλάδα, με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο μέσα σε ένα πρωινό, έμειναν στον «δρόμο» 14 εργαζόμενοι. Οπως καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ), αποφασίστηκε από την εργοδοσία να κλείσει το παράρτημα Θεσσαλονίκης «υπολογίζοντας ότι θα βρουν φθηνότερη εργασία, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι φθηνότερη εργασία σημαίνει στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το ΔΣ της ΕΤΙΤΒΕ, το γραφείο παραγωγής του σταθμού προσπάθησε να βρει ενοικιαζόμενη εργασία στη Θεσσαλονίκη - αλλά δε βρήκε πουθενά μετά την άρνηση των τεχνικών - πράγμα που δείχνει «ξεκάθαρα την ανάγκη ύπαρξης του οργανωμένου παραρτήματος». Απευθυνόμενο στη Διεύθυνση του STAR, επισημαίνει ότι «είναι γνωστό (και μη μας πείτε στο STAR πως δεν το γνωρίζετε) ότι ενοικιαζόμενη εργασία σημαίνει αντικατάσταση των πραγματικών θέσεων εργασίας με άλλες, ελαστικές, που στραγγίζουν κυριολεκτικά τον εργαζόμενο, που του καταργούν τα ωράρια, την ασφάλιση, τη στοιχειώδη αμοιβή και την εργασιακή ασφάλεια. Γι' αυτό είναι φθηνή». Καλεί δε, τις εταιρείες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους συναδέλφους τεχνικούς να συνεχίσουν τον αγώνα και να μην υπάρχει «καμία εικόνα από τη Βόρεια Ελλάδα στο STAR. Ο αγώνας μόλις άρχισε και θα είναι κοινός».

Την απόφαση για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο καταδικάζει και το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ με σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι το σκεπτικό για το «λουκέτο» είναι επειδή «νόμιζαν ότι έτσι θα βρουν νέους πιο φτηνά αμειβόμενους εργαζόμενους (π.χ. ενοικιαζόμενη εργασία), για να καλύπτουν την ειδησεογραφία της Βόρειας Ελλάδας. Τεχνικούς χωρίς ΙΚΑ, ωράρια και με αμοιβές πείνας, ιδιώτες αλλοδαπούς εικονολήπτες, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τύπο και στα ΜΜΕ (2010-12-08 00:00:00.0)
Περικόβει μισθούς, δώρα, επιδόματα (2010-05-28 00:00:00.0)
Ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον (2009-09-17 00:00:00.0)
Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας (2009-02-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-04-30 00:00:00.0)
Οι εταίροι... (2006-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ