Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Στην «αλ Κάιντα» χρεώνουν τις βομβιστικές επιθέσεις οι ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΑΛΑ.--

Στην «αλ Κάιντα» και το παρακλάδι της στην Αφρική «αλ Σεμπάμπ» χρεώνουν οι ΗΠΑ τις διπλές βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπάλα της Ουγκάντα, στις οποίες σκοτώθηκαν 76 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί να παρακολουθήσουν τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στη Νότια Αφρική την Κυριακή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο δίκτυο «South African Broadcasting Corporation», ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, υποστήριξε ότι οργανώσεις σαν κι αυτές θεωρούν την Αφρική ένα μέρος όπου η ζωή είναι «φθηνή» και οι αθώοι μπορούν να δολοφονούνται χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό κόστος. Πρόσθεσε επίσης πως «χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να στηρίξουμε εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν (σ.σ. την Αφρική), που αντιτίθενται σε εκείνους που θέλουν να καταστρέψουν». Αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε πως «η "αλ Κάιντα" είναι μια ρατσιστική οργάνωση, η οποία θεωρεί τους μαύρους Αφρικανούς ως κρέας για τα κανόνια και δεν αποδίδει καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν ένα γιλέκο με εκρηκτικά που δεν είχαν εκραγεί σε προάστιο της πρωτεύουσας Καμπάλα, ενώ ανακοίνωσαν πως προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές υπόπτων που φέρεται να σχετίζονται με τις επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ