Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Συλλυπητήριο για τον Βασίλι Γιάκοβλεφ Ελμέεφ

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο Σοβιετικός οικονομολόγος και φιλόσοφος Βασίλι Γιάκοβλεφ Ελμέεφ. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ), του οποίου ήταν μέλος, το εξής συλλυπητήριο μήνυμα.

«Αγαπητοί σύντροφοι, με θλίψη μάθαμε για το θάνατο του σ. Βασίλι Γιάκοβλεφ Ελμέεφ, διδάκτορα Οικονομικών και Φιλοσοφικών Επιστημών, καθηγητή του κρατικού πανεπιστημίου του Λένινγκραντ και συνεργάτη του περιοδικού "Μαρξισμός και σύγχρονη εποχή" και της εφημερίδας του ΚΕΚΡ "Εργαζόμενη Ρωσία".

Ο σ. Β. Γ. Ελμέεφ αφιέρωσε τη ζωή και το σημαντικό επιστημονικό έργο του στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στην υπεράσπιση του σοσιαλισμού, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση των εργαζομένων μπροστά στα αδιέξοδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Στηριγμένος στο μαρξισμό - λενινισμό, άνοιξε νέους δρόμους στη μελέτη της εμπειρίας της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Μεταξύ των άλλων, επισκέφτηκε και την Ελλάδα και με την προσωπική συμβολή του πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια και στο Κόμμα μας στην προσπάθεια μελέτης των αιτιών της ανατροπής του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Εκ μέρους του Κόμματός μας, δεχθείτε τα συλλυπητήριά μας και παρακαλούμε να τα μεταφέρετε στην οικογένειά του και στους συντρόφους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ