Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συνεχίζεται η απολογία του ειδικού φρουρού

Κατά την εξέτασή του χτες, από τον Εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπο Λακαφώση, στη δίκη στην Αμφισσα, ο Βασίλης Σαραλιώτης, ομολόγησε συνομιλία στη ΓΑΔΑ, με τον Επ. Κορκονέα, όπου είχαν μεταφερθεί το βράδυ της δολοφονίας οι δύο ειδικοί φρουροί. Να υπενθυμίσουμε, ότι στις ερωτήσεις της προέδρου, ο κατηγορούμενος είχε πει ότι δε μιλούσε με το συνάδελφό του.

Επιπρόσθετα, είπε ότι ο προχτεσινός ισχυρισμός του, πως θεώρησε ότι ο Επ. Κορκονέας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ήταν απόρροια της συνομιλίας τους στη ΓΑΔΑ. Η απάντηση του Β. Σαραλιώτη, που μαζί με το συνάδελφό του αστυνομικό Επ. Κορκονέα, κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου Ατζελίτας Παπαβασιλείου: «Χθες είπατε, ότι δεν είχατε μιλήσει καθόλου και ότι μετά στη ΓΑΔΑ σας κρατούσαν χωριστά. Σήμερα όμως μας λέτε πως αυτός σας ενημέρωσε». «Ε ναι, μιλήσαμε κάποια στιγμή στη ΓΑΔΑ», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Η παραπάνω απάντηση έφερε την ερώτηση - επίπληξη ενόρκου, που είπε «έχετε αναρωτηθεί κύριε γιατί βγαίνουν δύο αστυνομικοί περιπολία, γιατί σας λένε ζευγάρι; Δεν ήταν αυτός ένας πολύ επιβαρυντικός (σ.σ. το ότι είχαν βγει και οι δύο περιπολία) παράγοντας για το τραγικό αποτέλεσμα που είχε η βάρδια σας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ