Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες υποσχέσεις στους συμβασιούχους πυροσβέστες

Ενα μήνα λιγότερο θα εργαστούν φέτος οι συμβασιούχοι της Πυροσβεστικής. Η «διαβεβαίωση» ότι θα δουλέψουν για εφτά μήνες αντί για οκτώ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, δόθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Την ίδια ώρα, το Πυροσβεστικό Σώμα λειτουργεί με 3.000, περίπου, οργανικά κενά.

Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε τάξει στους συμβασιούχους πυροσβέστες πως το 2010 θα εξακολουθούσαν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ ξεκινούσε «διαβούλευση» για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 συμβασιούχων. Είχε υποσχεθεί δε ότι το 2011 η πλειονότητά τους θα απορροφηθεί είτε σε ένα ειδικό σώμα πολιτικής προστασίας, το οποίο θα συσταθεί τον επόμενο χρόνο, είτε στην Πυροσβεστική, όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο μεταξύ, με την εφαρμογή των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων ο χρόνος απασχόλησής τους συρρικνώνεται, ενώ οι ...διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Πάγιο αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι η μονιμοποίησή τους και το σταμάτημα της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ