Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ρατσιστές τρομοκρατούν τους μετανάστες

ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ.-

Οι μέρες της τρομοκρατίας της «Κου Κλουξ Κλαν», που τρομοκρατούσε, βασάνιζε και δολοφονούσε, έχουν ξυπνήσει για τα καλά στις ΗΠΑ. Το ρατσιστικό νομοσχέδιο της Αριζόνα έκανε την αρχή, ενώ άλλες πολιτείες ακολουθούν κατά πόδας. Η διαφορά από το παρελθόν είναι ότι «οι ιππότες της ΚΚΚ» είναι πλέον «ευηπόληπτοι πολίτες» και οι ρατσιστικές οργανώσεις πολλαπλάσιες τον αριθμό και κύριος στόχος είναι οι ισπανόφωνοι μετανάστες.

Σ' αυτήν την κατηγορία των οργανώσεων ανήκουν και οι «Ανήσυχοι πολίτες», μία οργάνωση που «χτύπησε» με μία λίστα που περιέχει 1.300 «παράνομους μετανάστες» και 200 παιδιά στην πολιτεία της Γιούτα, κατατρομοκρατώντας την ισπανόφωνη κοινότητα. Η λίστα περιέχει όχι απλώς ονόματα, αλλά πλήρη στοιχεία (ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις , αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ακόμη και περιπτώσεις έγκυων γυναικών και πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη τους).

Η λίστα αυτή στάλθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τις αστυνομικές αρχές, τους βουλευτές του τοπικού Κογκρέσου, το οποίο σημειωτέον αυτές τις μέρες συζητά την υιοθέτηση ανάλογου νόμου όπως της Αριζόνα, αλλά και τα ΜΜΕ. Οπως πληροφορεί, «παρέχει όλα τα απαραίτητα και λεπτομερή στοιχεία» και απαιτεί την άμεση απέλασή τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ