Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Πολιτοφυλακή» για την ενίσχυση της κατοχής

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Με βάση το μοντέλο του Ιράκ προχωρά στο Αφγανιστάν ο διοικητής των αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων, Ντέιβιντ Πετρέους, σε συνεργασία πάντα με την εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι. Ο Αφγανός Πρόεδρος προχωρά στην ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στους κατοίκους της επαρχίας να δρουν ως «πολιτοφυλακή», φέροντας όπλα και «προστατεύοντας» τους εαυτούς τους, σε όσες περιοχές οι κατοχικές δυνάμεις και ο αφγανικός στρατός δεν μπορούν να αναπτυχθούν. Οι ομάδες που θα πρόσκεινται στην κατοχή και στην κυβέρνηση, ή μέχρι στιγμής δε στηρίζουν τους Ταλιμπάν, θα λάβουν εξοπλισμό και μισθό, προκειμένου να περιορίσουν τους Ταλιμπάν και να δώσουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες περιοχές στην κατοχή.

Χτες ένοπλοι απήγαγαν πέντε υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, στην περιοχή της Κανταχάρ, ενώ πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 58 τραυματίστηκαν στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, σε επίθεση αυτοκτονίας, που αποδίδεται σε «μαχητές προσκείμενους στους Ταλιμπάν». Ακόμα 10 άνθρωποι - φερόμενοι ως Ταλιμπάν - έχασαν τη ζωή τους από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή των φυλών του Πακιστάν.

Στις ΗΠΑ το Πεντάγωνο προειδοποίησε ότι αν δεν εγκριθούν τα κονδύλια των πολέμων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, μετά την εμπλοκή που εμφανίστηκε, στη διαδικασία, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ