Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε εργοστάσιο ένδυσης στη Λάρισα

Ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Πλούσια και γόνιμη συζήτηση με τους εργαζόμενους του εργοστασίου ένδυσης «Μπετίνα», στη Λάρισα, όπου περιόδευσε προχτές, είχε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αναφερόμενος ο Β. Μπούτας στις επικείμενες τοπικές εκλογές τόνισε ότι το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι γίνονται εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, με το αντιλαϊκό σχέδιο «Καλλικράτης» και με την ολομέτωπη επίθεση της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να εντείνεται στα πλαίσια του αντιδραστικού μνημονίου.

Οσον αφορά στην περιοχή της Θεσσαλίας σημείωσε ότι, όπως και γενικότερα, οι απολύσεις είναι καθημερινές, η εκ περιτροπής εργασία, οι υποχρεωτικές άδειες και μια σειρά άλλων αντεργατικών μέτρων επιβάλλονται σε όλο και περισσότερους χώρους εργασίας και, ταυτόχρονα, η μικρομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα αυξάνονται. Πρόσθεσε, δε, πως θα 'ρθουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες, αν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα δε συγκρουστούν μ' αυτή την πολιτική και δεν αντεπιτεθούν, μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης, για την ανατροπή της.

Υπογράμμισε δε ότι στις εκλογές του Νοέμβρη το κριτήριο ψήφου είναι πριν από όλα γενικό πολιτικό και το αποτέλεσμά τους πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για την καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής, για ν' ανοίξει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Γιατί, όπως είπε, μπορεί ο λαός να οργίζεται και να αγανακτεί, αλλά αυτό δε φτάνει, αν δεν εκφραστεί με ψήφο καταδίκης των συνδυασμών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά κι αυτών που στηρίζονται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.

Καταλήγοντας ο Β. Μπούτας επισήμανε ότι η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δώσει δύναμη στους λαϊκούς αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των κοινωνικών της συμμάχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ