Κυριακή 18 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Εχθροί του λαού

Θα μπορούσε να γραφτούν πολλά για τη συζήτηση υπερψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Μέχρι και σενάρια σάτιρας, διαπόμπευσης και πολιτικής αθλιότητας για τους θεσιθήρες πολιτικάντηδες που το υπερψήφισαν. Ας μείνουν αυτά στους σεναριογράφους και σκηνοθέτες που διαθέτουν τουλάχιστον ικανό χιούμορ. Από εδώ και στο εξής οι Ελληνες θα μπορούν να διακρίνουν την ποιότητα και το χαρακτήρα κάθε πολιτικού από το εάν υπερψήφισε το Μνημόνιο και το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Η στάμπα μπήκε πάνω τους ανεξίτηλη.

Η στήλη, από πολλού χρόνου, έστρεψε το ενδιαφέρον της για τις επεκτατικές ενέργειες του ελληνικού καπιταλισμού στη Βαλκανική ενδοχώρα. Επισήμανε ότι αυτές συντελούνται με την αφαίμαξη κάθε ικμάδας των ποικίλων λαϊκών αποταμιεύσεων, όπως είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα που η αφαίμαξη ολοκληρώθηκε, συντελείται και η ουσιαστική τους διάλυση και μετατροπή τους σε φτωχοκομεία. Επισήμανε επίσης η στήλη ότι αφού πήραν κι από τη μύγα ξίγκι, τώρα άρχισε το λιώσιμο. Επισήμανε ακόμη τις σκανδαλώδης επιχορηγήσεις του κράτους στους κεφαλαιοκράτες που επένδυαν στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το ευρω-ενωσίτικο δόγμα «ανασυγκρότηση των Βαλκανίων». Αυτή η οικονομική επεκτατική πολιτική καθιστούσε την ελληνική αστική τάξη εταίρο περιφερειακό ιμπεριαλιστή, ακόμη και με στρατιωτική συμμετοχή στις μισθοφορικές ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ. Είναι γνωστή η επισήμανση της στήλης ότι ο ελληνικός καπιταλισμός απλώνει το σεντόνι πέρα από τις εσωτερικές οικονομικές του δυνατότητες. Τώρα αποκαλύπτεται δημόσια ότι αυτή η πολιτική της «διείσδυσης» στα Βαλκάνια στηριζόταν με την προσφυγή του κράτους σε ξένα τοκογλυφικά δάνεια. Τώρα που η καπιταλιστική κρίση επιτάχυνε το χρονικό όριο πληρωμής των δανεικών στους τοκογλύφους, η αστική τάξη διά των κυβερνήσεών της στο σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου, ρίχνει το δικό της χρέος στην πλάτη του λαού, αφαιρώντας και τα πιο στοιχειώδη μέσα συντήρησης. Τα τοκογλυφικά δάνεια συνάπτονταν με ενδιάμεσο το ελληνικό χρηματιστικό κεφάλαιο των τραπεζών, ανεβάζοντας το ποσοστό της τοκογλυφίας και το συνολικό χρέος.

Η πολιτική της «διείσδυσης» στα Βαλκάνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στοίχισε, στοιχίζει και θα στοιχίζει στους Ελληνες, τους κόπους και τα βάσανα μιας χρεωμένης πατρίδας στη ντόπια και ξένη κεφαλαιοκρατία. Αυτοί που υπερψήφισαν το Μνημόνιο κι αυτοί που υπερψήφισαν το Ασφαλιστικό, μπήκαν στη μαύρη λίστα των εχθρών του λαού. Είναι η πέμπτη φάλαγγα στα σπλάχνα της ελληνικής πατρίδας. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Τα χειρότερα έπονται.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ