Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δολοφονία δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του

Ο 37χρονος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε χτες το πρωί, έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5.20 χτες τα ξημερώματα, άγνωστοι έφτασαν έξω από το σπίτι του θύματος και ντυμένοι με στολές ανδρών ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης χτύπησαν το κουδούνι του, επί της οδού Δαιδάλου 21, στην Ηλιούπολη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ενημέρωσαν πως κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν το αυτοκίνητό του. Ο δημοσιογράφος κατέβηκε στην είσοδο, όπου οι άγνωστοι πυροβόλησαν συνολικά 16 φορές εναντίον του. Αμέσως, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Στις 6 το πρωί, εντοπίστηκε ένα καμένο όχημα στη συμβολή της οδού Λεωνιδίου με τη Λ. Βουλιαγμένης στην ίδια περιοχή. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το περασμένο Σάββατο από την περιοχή του Αλίμου και - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας - εξετάζεται αν το όχημα σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Χτες το απόγευμα, ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πως από τις εργαστηριακές εξετάσεις στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, προκύπτει πως τα δύο όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Για το λόγο αυτό, τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Πάντως, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι εκτιμήσεις - διαρροές των αξιωματικών περιστρέφονταν γύρω από «συμβόλαιο θανάτου» και «μαφιόζικη εκτέλεση». Ενα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν ήταν η ενδεχόμενη αποκάλυψη σκανδάλου με συμμετοχή επιχειρηματία και ανδρών Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Αστυνομία γνωστοποίησε πως οι 13 από τους κάλυκες έχουν βληθεί από το ίδιο όπλο με το οποίο άγνωστοι είχαν δολοφονήσει στα Πατήσια, πέρσι τον Ιούνη, τον αρχιφύλακα Αντώνιο - Νεκτάριο Σάββα, ενώ οι υπόλοιπες από όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», εναντίον του προαναφερόμενου υπαρχιφύλακα, αλλά και κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού. Επίσης, ταυτίζονται με κάλυκα που είχε βρεθεί στο μνήμα του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού χτες βράδυ ο δικηγόρος του Σ. Γκιόλια, Γ. Μαρακάκης, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν του είχε προτείνει να πάρει κάποια μέτρα προστασίας νομικού χαρακτήρα. Ο δικηγόρος απάντησε ότι ο Σ. Γκιόλιας γνώριζε όλους τους διευθυντές της Αντιτρομοκρατικής και άλλα στελέχη της ΓΑΔΑ και δεν είχε ανάγκη των δικών του συμβουλών πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου τονίζεται: «Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν».

Επίσης, για τη δολοφονία ανακοινώσεις εξέδωσαν όλα τα πολιτικά κόμματα, η ΠΟΕΣΥ, αλλά και Ενώσεις Δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ