Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Οικονομικό αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης

Το οικονομικό αδιέξοδο που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική στους δήμους ανάμεσα στους οποίους και στο Δήμο Νίκαιας, κατάσταση που επιδεινώθηκε δραματικά με τις περικοπές που έγιναν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κρατική επιχορήγηση, επισημαίνει με χτεσινό δελτίο Τύπου της η δημοτική αρχή.

Για να καταδειχτεί η προκλητική στάση της κυβέρνησης σε βάρος του Δήμου Νίκαιας, αντί άλλου κειμένου, επισυνάπτεται η επιστολή που έχει στείλει από τις 28 Ιούνη ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος προς τον υπουργό Εσωτερικών και τον υφυπουργό, ζητώντας συνάντηση και απαιτώντας το αυτονόητο, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που είχε δώσει ο υφυπουργός από το Μάρτη του 2010, για την οικονομική ανακούφιση του δήμου.

Οι δεσμεύσεις περιελάμβαναν, όπως αναφέρεται στην επιστολή, την απόδοση των τοκοχρεολυτικών δόσεων για το 2010, τη διερεύνηση δυνατότητας να αποδοθούν οι πληρωμές τουλάχιστον σε όσους υπαλλήλους ΑμΕΑ έχουν νομιμοποιηθεί, να δοθεί λύση στο αμέσως επόμενο διάστημα συνολικά στο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα του δήμου.

Μέχρι και σήμερα από το υπουργείο δεν υπάρχει «ούτε φωνή ούτε ακρόαση» και αυτό όταν ο δήμος, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, οι πληρωμές που κάνει «είναι ουσιαστικά μόνο οι μισθοδοσίες των εργαζομένων. Στην επόμενη μισθοδοσία δε θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ούτε σε αυτό»! «Ηδη - προσθέτει - δεν ανταποκρινόμαστε σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις για τη λειτουργία του δήμου μας (καύσιμα, ενοίκια, συντήρηση κτιρίων και μηχανημάτων, ανειλημμένες υποχρεώσεις). Οι περικοπές που έγιναν από την κυβέρνηση στην κρατική επιχορήγηση για το Δήμο Νίκαιας και τους μήνες Φλεβάρη έως και Ιούνη που είναι 1.769.000 ευρώ και η μη απόδοση από το 2009 της 3ης δόσης αδιάθετων του ΘΗΣΕΑ (680.000 ευρώ), έχουν καταστήσει το υπάρχον πρόβλημα δραματικό». Ο δήμαρχος κάνει σαφές πως «δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αναμονής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ