Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού

Παρέμβαση ενημέρωσης του λαού της πρωτεύουσας για τα επερχόμενα κυβερνητικά μέτρα στις αστικές συγκοινωνίες

Η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου θα αυξήσει το κόστος των μετακινήσεων για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα

Eurokinissi

Η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου θα αυξήσει το κόστος των μετακινήσεων για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα
Να γίνουν λαϊκή περιουσία οι αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο ενός πραγματικά δημόσιου κατά 100% Ενιαίου Φορέα Μεταφορών που θα λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο και με αποκλειστικό κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και θα δίνει προτεραιότητα στις μαζικές μεταφορές σταθερής τροχιάς.

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, που μοιράζεται σε επιβάτες στις αστικές μεταφορές, σε μία παρέμβαση ενημέρωσης των εργαζομένων αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, με όχημα τον λεγόμενο «ενιαίο μητροπολιτικό φορέα αστικών συγκοινωνιών».

Στην πραγματικότητα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ανοίγει το δρόμο για την παράδοση του «φιλέτου» των αστικών συγκοινωνιών στους κεφαλαιοκράτες, γι' αυτό από σήμερα λαμβάνουν μέτρα «μείωσης του κόστους», δηλαδή απολύσεις εργαζομένων, μείωση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, αποφάσεις που θα επιφέρουν μεγαλύτερη ακόμα εντατικοποίηση της δουλειάς, αύξηση των ατυχημάτων, των βλαβών, κόψιμο γραμμών, αυξήσεις εισιτηρίων για τον εργαζόμενο λαό.

Ηδη στο ΜΕΤΡΟ ανακοινώθηκαν 285 απολύσεις, ενώ ανάλογες αποφάσεις ετοιμάζονται και στον ΟΣΕ και στις υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες, τη στιγμή που οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Ταυτόχρονα, προσθέτει η ανακοίνωση, επεκτείνονται όλες οι μορφές των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας και χειροτερεύουν για όλους οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, ενώ πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα. Λόγω της έλλειψης προσωπικού στην ΕΘΕΛ υποχρεώνονται οι οδηγοί να δουλεύουν τα ρεπό τους, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται και για την υγεία τους, αλλά και για τον κίνδυνο ατυχήματος εξαιτίας της κούρασης, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των επιβατών.

Η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες θα αυξήσει το κόστος των μετακινήσεων για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που τις χρησιμοποιούν. Στον ΟΣΕ, για όσα δρομολόγια διατηρηθούν, οι αυξήσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 70%, τα ΚΤΕΛ έχουν ήδη ακριβύνει, ενώ και οι τιμές στο ΤΑΞΙ ακολουθούν το δρόμο των συνεχών ανατιμήσεων. Ανάλογες υπέρογκες αυξήσεις ετοιμάζουν και στις υπόλοιπες συγκοινωνίες, ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά τα λαϊκά νοικοκυριά από τις μεγάλες αυξήσεις που επιβάλλουν, όχι μόνο στο ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, αλλά και στα εισιτήρια που, από λαϊκά αγαθά που θα έπρεπε να παρέχονται αν όχι δωρεάν τουλάχιστον πάμφθηνα, μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα.

Η ΚΟΑ καλεί σε ξεσηκωμό, για να απορριφθούν τα λαϊκά σχέδια και τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες, να μετακινούνται δωρεάν οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, για να γίνουν ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς όλοι οι τομείς στρατηγικής σημασίας, οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ