Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Την αντίθεσή της στη «λεγόμενη απελευθέρωση» των οδικών μεταφορών, δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών (ΠΟΣΕΙΕΦΑ), καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου και τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου και τα σωματεία τους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το σχέδιο νόμου «είναι κομμάτι της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής που θέλει να παραδώσει ολόκληρους κλάδους στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Ερχεται να συμπληρώσει τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα που αύξησαν το ΦΠΑ και τη φορολόγηση μας». Και συνεχίζει: «Είμαστε αντίθετοι με το σχέδιο νόμου γιατί παραδίδει το μεγαλύτερο μέρος του μεταφορικού έργου σε λίγες μεγάλες μεταφορικές εταιρείες και η εφαρμογή του θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στα μικρά ΔΧΦ είτε έξω από το επάγγελμα, είτε στην ομηρία των μεταφορικών εταιρειών με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, παλεύουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, με δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία όλων των μέσων μεταφοράς που θα εξασφαλίζει ανθρώπινη δουλειά, ικανοποιητικό εισόδημα και δικαιώματα στους εργαζόμενους στις μεταφορές».

Τέλος, ζητά: Η άδεια μικρού ΔΧ Φορτηγού να παραμείνει προσωπική. Οχι στην εκβιαστική σύσταση εταιρειών και στην επίσης εκβιαστική ένταξή μας σε εταιρείες. Κίνητρα για τη δημιουργία συνεταιρισμών με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Επέκταση των Νομαρχιακών Αδειών για μεταφορές σε όλη τη χώρα. Πρόγραμμα για την αγορά καινούριων φορτηγών με επιδότηση στο 50% της αξίας - με αποχαρακτηρισμό. Αλλαγή των απαγορευτικών κάτω των 8 τόνων πινακίδων των δήμων για τα Νομαρχιακά ΔΧ φορτηγά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ