Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι να προετοιμαστούν για μεγάλο αγώνα

Δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη εκπροσώπων της τρόικας και τις κινητοποιήσεις στο χώρο των μεταφορών

Συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε χτες αντιπροσωπεία της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η αντιπροσωπεία της ΕΧΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της , Γρ. Κωνσταντέλο, ενημέρωσαν την Αλ. Παπαρήγα για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη συγχώνευση της «Olympic Air» και της «Aegean», αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με τους απολυμένους της πρώην «Ολυμπιακής».

Αμέσως μετά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη της τρόικας και τις κινητοποιήσεις στις μεταφορές.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή την παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας στη χώρα και αν θεωρεί ότι «θα έρθουν και νέα μέτρα με την άφιξη των υπευθύνων του ΔΝΤ και της ΕΕ» σημείωσε:

«Οι εργαζόμενοι πρέπει όχι απλώς να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει ήδη να προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις των επόμενων μηνών, διότι στο στόχαστρο μπαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και οι πρώην ΔΕΚΟ.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πάρα πολύ καλά για τις πρώην ΔΕΚΟ επίκεινται συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις π.χ. έχουμε την εξαγορά AEGEAN και "Ολυμπιακής" όπου εδώ αποδεικνύεται πόσα ψέματα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια, ό,τι δηλαδή θέλουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες για να υπάρχει ανταγωνισμός. Ο,τι έχει απομείνει μισοκρατικό θα περάσει στους ιδιώτες, εφόσον θα έχουν ενδιαφέρον και το κυριότερο αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι με διάφορους τρόπους και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και μέσω του "Καλλικράτη" θα υπάρχει μεγάλο πετσόκομμα στις παροχές και επιβολή νέων φόρων. Επομένως, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τώρα προετοιμασία μεγάλου αγώνα, με κεντρικό σύνθημα "δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο"».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη «λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τη μια και την απεργία των οδηγών των ΔΧ φορτηγών», δήλωσε:

«Βεβαίως και τα θέματα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και τα ζητήματα της μεταφοράς εμπορευμάτων τα βλέπουμε από τη σκοπιά της κοινωνικοποίησης της δημόσιας ιδιοκτησίας και του δημόσιου ελέγχου. Δεν μπορούμε να πούμε ότι συμπίπτουμε σε όλα τα αιτήματα τα οποία προβάλλονται, διότι δεν αρκεί να παλεύεις με τις συνέπειες της αγοράς. Πρέπει να παλεύεις εναντίον της ίδιας της αγοράς, διότι όταν υπάρχει αγορά οι συνέπειες δεν αντιμετωπίζονται. Δε θα δεχτούμε όμως σε καμία περίπτωση την απεργοσπαστική τοποθέτηση της κυβέρνησης, η οποία δε θέλει τις απεργίες, γιατί ακριβώς θέλει να ευνοήσει τη συγκέντρωση σε λιγότερα χέρια των πηγών της κερδοφορίας και του πλουτισμού και πάνω απ' όλα θέλει να τσακίσει κυριολεκτικά το δικαίωμα στην απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ