Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

Στο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου θα πραγματοποιηθεί (27-30/8) το 13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, το οποίο οργανώνουν η Ενωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με το Δήμου Λαυρίου και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί βραβευμένες ταινίες, ταινίες νέων κινηματογραφιστών, ταινίες σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Punto di vista της Σαρδηνίας και ταινίες δημιουργών με ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή. Επίσης, θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Τάκη Παπαγιαννίδη, με τρεις ταινίες του.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν δύο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Θωμόπουλου, και το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ακρίδα για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας που απειλείται από την επικείμενη δημιουργία χωματερής.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί και παράλληλες εκδηλώσεις: «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη, στη μουσική παράσταση «Ονείρου Ελλάς» (27/8, 9 μ.μ.). Εκθεση ζωγραφικής της σκηνοθέτιδας Γκαίης Αγγελή, με τίτλο «Μετα-σχηματισμοί, μετα- πλάσεις, μετα-μορφώσεις».

Σε συνέντευξη Τύπου για το φετινό φεστιβάλ μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών του (ο νομάρχης Λ.Κουρής, Γ. Δερμάτης), οι Γκ. Αγγελή και Κ.Φέρρης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, σκηνοθέτης Νίκος Κανάκης, ο οποίος αφού παρουσίασε τις 31 ταινίες που θα προβληθούν (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρο, Τουρκία, Ελλάδα) αναφέρθηκε στην εκτίμηση της βραβευμένης Ισπανίδας συγγραφέα και δημοσιογράφου της εφημερίδας «El Pais», για την περσινή διοργάνωση: «Το φεστιβάλ του Λαυρίου έχει όλα τα χαρακτηριστικά, τα πολύ μεγαλειώδη, πολύ ελληνικά και πολύ ευφυή: Δε μένει σε κανόνες και δε βάζει όρια. Ούτε έχει βραβεία, χρήματα, κόκκινα χαλιά. Δείπνο οικογενειακό, ένα ταπεινό ξενοδοχείο, συζητήσεις - για το σινεμά, εννοείται - ανάμεσα σε ανθρώπους που κάνουν ταινίες με τις οικονομίες τους: Ανθρωποι αληθινοί, όπως και οι ταινίες τους».

Το πρόγραμμα του 13ουΦεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, (ελεύθερη είσοδος) θα αρχίσει στις 27/8, με προβολές (από τις 7 μ.μ.) και στις 9 μ.μ. θα παιχθεί η μουσική παράσταση «Ονείρου Ελλάς» του Κώστα Φέρρη. Στις 28, 29 και 30/8 οι προβολές διαρκούν 4 - 11.30 μ.μ. Πληροφορίες: Ελένη Βουλγαρίδου 6936.768.896, Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Ανατ. Αττικής, Νίκος Μπιρμπάκος τηλ. 210 6616.725, 6934.006.565 email: birbakos@gmail.com, grtypou@0292.syzefxis.gov.gr. Ενωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, Νίκος Κανάκης τηλ. 6944.819.171, 210 8226.310 email: espek1@otenet.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ