Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την απεργία των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών

Επίδειξη κρατικής πυγμής και αυταρχισμoύ έκανε η κυβέρνηση ενάντια στην απεργία των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών. Το γεγονός ότι οι αγώνες είναι μονόδρομος απόκρουσης της άκρατης αντιλαϊκής επίθεσης στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης και προκειμένου να βγει όσο γίνεται αλώβητο και να ενισχυθεί το κεφάλαιο, η κυβέρνηση απαιτεί την αντιμετώπισή τους με κρατική βία και καταστολή. Αυτό γίνεται και τώρα με την απεργία των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, ένα μέτωπο που άνοιξε η κυβέρνηση με ένα φιλομονοπωλιακό νομοσχέδιο. Το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» στον κλάδο των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων, είναι η αρχή και για μια σειρά κλάδους που θα συμβάλλει στο ξεκλήρισμα αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων στρωμάτων, προκειμένου να ενισχύεται η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σ' αυτούς τους κλάδους. Να πάρουν όλο το κομμάτι της πίτας τα μονοπώλια. Μεγάλες ανώνυμες εταιρείες στις μεταφορές θέλουν να δημιουργήσουν.

Η κυβέρνηση μπροστά στην αγωνιστική δράση του κλάδου των φορτηγών και στο όνομα δήθεν αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας, (καύσιμα, οι διακοπές του λαού - και ας μην μπορεί να κάνει λόγω μείωσης εισοδήματος - μεταφορές τροφίμων, αγροτικών προϊόντων κλπ.), κατέφυγε στον αυταρχισμό. Αλλά το επιχείρημα είναι έωλο. Και μόνο το γεγονός ότι υποστηριχτές της είναι το ΕΒΕΑ, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού, δείχνει ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι' αυτό προσέφυγε στην επίταξη των φορτηγών και στην επιστράτευση των απεργών επαγγελματιών οδηγών. Και επειδή η απεργία συνεχίζεται κόντρα και στα απαράδεκτα αυτά κατασταλτικά μέτρα, η κυβέρνηση προχώρησε σε ανοιχτή κρατική απεργοσπασία, χρησιμοποιώντας το στρατό σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό, σπιλώνοντας τυατόχρονα την απεργία ως αντικοινωνικό φαινόμενο.

Αλλωστε όλες οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις που έγιναν το τελευταίο 7μηνο, βρήκαν απέναντί τους το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών, με τα ίδια επιχειρήματα - κινδυνεύει ο τουρισμός, κινδυνεύει το εμπόριο, κινδυνεύουν οι νησιώτες, ο λαός κλπ., γιατί υπονομεύεται η οικονομία, δηλαδή τα κέρδη. Ως και με αύξηση της ανεργίας απειλούσαν, λες και οι απεργίες αυξάνουν την ανεργία. Τα ίδια προπαγάνδιζαν και με τους ναυτεργάτες, τα ίδια με τις μεγάλες απεργίες ενάντια στους αντεργατικούς νόμους με βάση το μνημόνιο.

Πάλη για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και για ανατροπή της

Το ΚΚΕ κατήγγειλε και την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και επιστράτευση, αλλά και την απόφαση να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του στρατού ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, τονίζοντας όι την ευθύνη δεν την έχουν οι απεργοί, αλλά η κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τη συγκέντρωση υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος κυρίως των πιο μικρών ιδιοκτητών. Επιβεβαιώνεται ότι μπροστά σε αυτό τον οδοστρωτήρα δεν απομένει άλλος δρόμος από την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ κάλεσαν τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών μαχητικά να συνεχίσουν τον αγώνα με ενότητα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, που ανοίγουν το δρόμο στη μονοπώληση στις μεταφορές, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους, για την ανατροπή της. Κάλεσαν επίσης τα εργατικά συνδικάτα, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των επαγγελματιών οδηγών. Σ'αυτά τα πλαίσια ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ αύριο, Δευτέρα 2 Αυγούστου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ