Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στηρίχτηκε από τους εργαζόμενους

Ενισχυμένη η ΔΑΣ στις πρόσφατες εκλογές του νέου συνδικάτου 

Ενα βήμα μπροστά έκανε την περασμένη βδομάδα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού, καθώς στις εκλογές που έγιναν από τις 4 μέχρι τις 7 του Δεκέμβρη βγήκε ενισχυμένο κατά 35% από πλευράς ψηφισάντων, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που έκαναν τα μέλη της παράταξης της ΠΑΣΚΕ για το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 405 ψηφισάντων - 400 έγκυρα, 1 λευκό, 4 άκυρα - από 286 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, η ΔΑΣ πήρε 256 ψήφους και 8 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο αντί 7 που είχε στις προηγούμενες εκλογές και έβγαλε τρεις αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και τρεις στο ΕΚΑ.

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 144 ψήφους και 5 έδρεςστο ΔΣ από 4 που είχε την προηγούμενη φορά και έβγαλε έναν αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία και δύο αντιπροσώπους στο ΕΚΑ.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού είναι αποτέλεσμα της ένωσης του Σωματείου Μαγείρων και του Σωματείου Σερβιτόρων σε ένα ενιαίο, μαζικό, ταξικό συνδικάτο, που επιδιώκει να δώσει λύσεις και να συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε ένα δύσκολο χώρο όπως είναι ο επισιτισμός και ο τουρισμός, ενώ το Καταστατικό του Συνδικάτου είχε εγκριθεί σε γενική συνέλευση τον περασμένο Γενάρη.

Ετσι με τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν, αυτό που επιδιώχτηκε ήταν η συσπείρωση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν σε εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες, καφετερίες φαστ φουντ, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθούν στη νέα λαίλαπα χτυπήματος των δικαιωμάτων τους από την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία.

«Τίποτα δε χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται», δήλωναν μάγειροι και σερβιτόροι σε κοινό φυλλάδιό τους, σύνθημα που μετά την ενοποίησή τους ισχύει περισσότερο από πριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ