Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ALPHA BANK»
Δίωξη εργαζόμενης μετά την απεργία

Καταγγελία της ΕΣΑΚ Τραπεζών για την αντιμετώπιση εργαζόμενης από τη διοίκηση της τράπεζας

Τη συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενης από τη διοίκηση της ALPHA BANK και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων με μεταθέσεις απεργών, καταγγέλλει με ανακοίνωση η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών.

Οπως τονίζει η ΕΣΑΚ: «Η σύγχρονη και μοντέρνα τράπεζα (έτσι αυτοδιαφημίζεται), θέλοντας να προλάβει τις ολοένα και μεγαλύτερες αντιδράσεις και αντιστάσεις των εργαζομένων εξαιτίας της πολιτικής της, προχώρησε σε μια αναίτια αυταρχική ενέργεια» και σημειώνει συγκεκριμένα ότι την επόμενη της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ (8/12) η διοίκηση της τράπεζας μετέθεσε εργαζόμενη απεργό, εκλεγμένη στην ΟΤΟΕ, «γιατί έκανε αυτό που όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να κάνουν. Συμμετείχε στην απεργία».

«Η ALPHA BANK δεν ανέχεται εργαζόμενους που σηκώνουν το κεφάλι. Τους θέλει άβουλους και προσηλωμένους στους μετρήσιμους στόχους της επιχείρησης. Θέλει εργαζόμενους που να κοιτάνε τη "δουλίτσα" τους και να επαφίενται στο διάλογο και την καλή διάθεση της εργοδοσίας», επισημαίνει.

Τέλος, η ΕΣΑΚ ζητά από τα σωματεία των εργαζομένων στην ALPHA BANK και της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ να καταδικάσουν την πρακτική της εργοδοσίας και να απαιτήσουν την ανάκληση της μετάθεσης. Ζητάει ακόμα από την ΟΤΟΕ να καταγγείλει την παρέμβαση της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα και να απαιτήσει την ανάκληση της μετάθεσης. «Οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να φοβίσουν τους εργαζόμενους που όλο και πιο μαζικά θα αγωνίζονται για τα προβλήματά τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ