Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της

Φτάνει σήμερα στη χώρα μας ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Ζάρικοφ. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα. Ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ θα μιλήσει με θέμα: «Η παγκοσμιοποίηση και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Ο Α. Ζάρικοφ εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της ΠΣΟ στο 13ο Συνέδριο της οργάνωσης, που έγινε στη Δαμασκό το Νοέμβρη του 1994. Ενα κρίσιμο συνέδριο για την ύπαρξη και την πορεία της οργάνωσης. Το 14ο Συνέδριο της ΠΣΟ πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί το Μάρτη του 2000, όπου αντιπρόσωποι από 70 χώρες συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν τα επίκαιρα προβλήματα που απασχολούν το Διεθνές Συνδικαλιστικό Κίνημα και ψήφισαν αποφάσεις, που σε γενικές γραμμές κινούνται σε ταξική, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική τροχιά.

Πρόσφατα, συνεδρίασε στο Κουβέιτ το προεδρείο της οργάνωσης, όπου καταλήχτηκε ότι το 2001 προέχει η ανάπτυξη της πάλης ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια, σαν άξονες αιχμής για την παγκόσμια εργατική τάξη. Το προεδρείο κάλεσε τα ταξικά συνδικάτα σε ολόκληρο τον κόσμο να επικεντρώσουν σ' αυτό το στόχο τη δράση τους και να αποτελέσει την Πρωτομαγιά του 2001 το άμεσο αίτημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ