Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Διδακτικές» συναντήσεις

Οι πρόσφατες συναντήσεις της τρόικας με την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ, καθώς και η συνεδρίαση, την ίδια μέρα, του Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν εξαιρετικά «διδακτική» για το σύνολο του λαού, των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Αρκεί να αναφέρουμε πως:

1. Στην άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας, καυχήθηκε πως ολοκλήρωσε πιο γρήγορα απ' όλη την κυβέρνηση τις αναδιαρθρώσεις, δηλαδή, το οριστικό ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι δήθεν εκβιασμοί της τρόικας δεν ήταν παρά ένα παραμύθι, αφού επρόκειτο για στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.

2. Στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε εξαρχής πως «συνεχίζουμε το έργο μας, έργο μόνιμων αλλαγών και ανατροπών». Τι σημαίνει αυτό; Πως ανατρέπεται και το δεύτερο παραμύθι ότι δήθεν οι «δύσκολες στιγμές» θα είναι για δύο, το πολύ, χρόνια. Η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε, πως ο λαός θα υποφέρει και θα στενάζει ...μόνιμα.

3. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε απερίφραστα πως «δεν πρέπει να υπάρξει καμιά εκ νέου παρέμβαση, καθώς τα συνδικάτα και οι εργοδοτικοί φορείς, όπως απέδειξαν πρόσφατα, μπορούν με συμφωνίες να διαχειριστούν όλα τα ζητήματα της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα». Αφού, λοιπόν - με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ - κατέσφαξαν τα πάντα, τώρα μιλάνε για ...«εκ νέου παρέμβαση». Αυτοί, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προωθηθούν όσο πιο ανεμπόδιστα και με τις λιγότερες αντιδράσεις όλες οι αντιλαϊκές και αντεργατικές ανατροπές, λένε τώρα πως θα βάλουν ...όρια! Για μια ακόμη φορά ξεμπροστιάζονται.

Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε άνθρωπος του μόχθου, σήμερα πρέπει να σκεφτεί «με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει» - όπως λέει και το τραγούδι. Ηρθε η ώρα να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον εξαπάτησαν, σε όσους του είπαν να «κάνει υπομονή». Να αντισταθεί, να παλέψει, να περάσει στην αντεπίθεση, μαζί με το ΠΑΜΕ, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ