Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Η «ονοματολογία» υποδαυλίζει την αντιπαράθεση

Εντονες διεργασίες για την επιλογή των επικεφαλής και τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην τοπική διοίκηση παρατηρούνται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη, σε κλίμα αντιπαράθεσης με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αλ. Αλαβάνου για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Σοφία Σακοράφα, την οποία ο ΣΥΝ ήθελε για υποψήφια περιφερειάρχη, απέρριψε την πρόταση, δηλώνοντας στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» ότι «δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές». Η ίδια φέρεται δυσαρεστημένη απ' την έκταση που έλαβε η σχετική συζήτηση, με διαρροές που ήθελαν την υποψηφιότητά της «κλειδωμένη».

«Πονοκέφαλο» στον ΣΥΝ προκαλεί το ενδιαφέρον του Αλ. Αλαβάνου για την περιφέρεια. Η ηγεσία του ΣΥΝ του διαμηνύει ότι «δεν χωράει στην απόφαση για στήριξη υποψηφιότητας που ενώνει και συγχρόνως υπερβαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ». Μια «γεύση» της αντιπαράθεσης δίνει η αρθρογραφία στην εφημερίδα «Δρόμος» του Αλ. Αλαβάνου. Η ηγεσία του ΣΥΝ καταγγέλλεται ότι «μηχανεύεται, κόβει και ράβει κατά τις γνωστές συνήθειες "στοιχεία" και "πληροφορίες" που διοχετεύονται κατά τα ειωθότα, στους "ημετέρους" του Τύπου» και ότι «ορισμένοι δεν διστάζουν να αναλώνουν, να αντιπαραθέτουν ανθρώπους προκειμένου να προωθήσουν σχεδιασμούς»...

Εντονα επικρίνεται και η συμμετοχή της παράταξης του ΣΥΝ στη συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με άλλες παρατάξεις, ανάμεσά τους και αυτής που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Οπως σημειώνεται «όταν συνομιλείς με την κυρία Αράπογλου (...) όταν βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με τον τον κ. Ευθυμιάδη (...), τον κ. Τζήκα (...) και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες προφανώς δεν συμβάλλεις στην οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης με τον λαό της πόλης».

Στην ονοματολογία του τελευταίου διαστήματος - που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν σκόπιμη από πλευράς ηγεσίας ΣΥΝ προκειμένου να μετρήσει αντιδράσεις - έχουν παίξει τα ονόματα των τριών πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητων, του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, του εργατολόγου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλ. Μητρόπουλου, ακόμα του σημερινού δημάρχου Ελληνικού Χ. Κορτζίδη για τον Δήμο της Αθήνας.

Συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο γίνονται και με τους «Οικολόγους - Πράσινους» τους οποίους ωστόσο «φλερτάρει» και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη. Χτες, αντιπροσωπεία του κόμματος είχε συνάντηση με τον Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όμως συγχρόνως συζητά και με τον ΣΥΝ. Η «Δημοκρατική Αριστερά» σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «φυσιολογική εξέλιξη και χρήσιμη πρόταση την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ