Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
«Γαϊτανάκι» συμφερόντων

Επί της ουσίας (παράδοση σε επιχειρηματίες) συμφωνούν κυβέρνηση και εμπλεκόμενες πλευρές στο γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού. Ομως τα αντικρουόμενα συμφέροντα καθώς επίσης διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα δημιουργούν αναχώματα. Ετσι χτες η σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών και ενδιαφερομένων οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Στο γραφείο (και υπό την προεδρία) του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη με τους Ν. Κακλαμάνη (Δήμαρχο Αθηναίων), Ν. Κωνσταντόπουλο (πρόεδρο ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μ. Κίτσιο (πρόεδρος Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού), Μπ. Βωβό (επιχειρηματία). Αντικείμενο η συμφωνία σε σχέδιο νόμου (οι «πράσινοι» παρουσίασαν έτοιμο κείμενο) για τη διπλή ανάπλαση Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «κατά γενική ομολογία υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των παρευρισκομένων». Τελικά, όμως συμφώνησαν διαφωνώντας. Γιατί στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός «επικαλούμενοι τεχνικής φύσεως ζητήματα οδήγησαν τη συνάντηση σε αδιέξοδο». «Καβγάς για το πάπλωμα», δηλαδή. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της «πράσινης» ΠΑΕ επιστρέφουν το μπαλάκι της ευθύνης («είναι δύσκολο να βρίσκεσαι απέναντι σε όλους») και ξεκαθαρίζουν ότι «τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία». Ο Θ. Πάγκαλος κάλεσε τους εμπλεκόμενους να τα βρουν, ώστε η παράδοση του φιλέτου στους επιχειρηματίες να προχωρήσει απρόσκοπτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ