Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Στην κορυφή η Ρωσία

Με την Ρωσία να παίρνει την πρώτη θέση στο σύνολο των μεταλλίων (24) και την Ελλάδα να φεύγει για πρώτη φορά χωρίς μετάλλιο από το 1990 στο Σπλιτ, έπεσε προχθές η αυλαία του 20ού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε στη Βαρκελώνη.

Από ελληνικής πλευράς ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400 εμπόδια δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του αφού ήταν πέμπτος στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια. Πάντως βελτίωσε την φετινή επίδοσή του με 49.38. «Τα τελευταία χρόνια έχω βάλει τον πήχυ ψηλά. Οσο θα συνεχίσω να κάνω αθλητισμό θα το κάνω με αξιοπρέπεια. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια αλλά θα μπορούσα να πάω και καλύτερα αν δεν είχα πρόβλημα τραυματισμού», τόνισε ο Ιακωβάκης. Νικητής στην κούρσα ήταν ο Βρετανός Γκριν, δεύτερος ο συμπατριώτης του Γουίλιαμς, ενώ τρίτος ήταν ο Ουκρανός Μελίνκοφ.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στο ύψος η Τόνια Στεργίου στον τελικό του ύψους που ισοφάρισε την φετινή της επίδοση με 1.92 (όγδοη θέση). Πρώτη στο άθλημα ήταν η Βλάσιτς, δεύτερη η Σουηδέζα Γκρεν ενώ στην τρίτη θέση η Γερμανίδα Φρίντα.

Αν και τραυματίας ο Λούις Τσάτουμας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στον τελικό του μήκους. Ο 28χρονος πρωταθλητής έκανε άλμα στο 8.09 στη δεύτερη προσπάθεια και κατετάγη έκτος στην τελική κατάταξη. «Εσφιξα τα δόντια γιατί πονούσα από την πρώτη προσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένος από την τελική μου κατάταξη», τόνισε ο αθλητής του Ολυμπιακού.

Στην 10η θέση έμεινε στο τριπλούν η Αθανασία Πέρα με 13.83. Πρωταθλήτρια ήταν η Ουκρανή Σαλαντούκα, δεύτερη η Ιταλίδα Μάντιο και τρίτη η Βελγίδα Μπολσάκοβα.

Στον πίνακα των μεταλλίων: Ρωσία 24, Γαλλία 18, Βρετανία 18, Γερμανία 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ