Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Σε εξέλιξη επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Τη στιγμή που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα η αντιλαϊκή επίθεση του μαύρου μετώπου που έχουν συγκροτήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ιμπεριαλιστική τρόικα και η ελληνική πλουτοκρατία, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να εξαπολύει πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού, μέσω της δημοσιοποίησης στοιχείων για την πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων σε κατόχους - πάντα ανώνυμους - μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Στα πλαίσια αυτά, δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από διασταυρώσεις οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 250.000 ευρώ, οι οποίοι παράλληλα διατηρούν σημαντικής αξίας ιδιόκτητα ακίνητα στο 1ο Διαμέρισμα της Αθήνας (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Ομόνοια). Από τις διασταυρώσεις προέκυψε ότι 279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,68 εκατ. ευρώ, είναι παράλληλα κάτοχοι 1.641 καταστημάτων αξίας 175,5 εκατ. ευρώ και 3.635 άλλων ακινήτων συνολικής αξίας 349 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, οι οποίοι καλούνται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Αυγούστου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, συμπεριλαμβανομένου και του πλειστηριασμού...

Σε άλλη ανακοίνωση εξάλλου το υπουργείο Οικονομικών κάνει γνωστό ότι μετά από τακτικό φορολογικό έλεγχο των ετών 2007 και 2008, που πραγματοποιήθηκε στο μπαρ «Νάμμος» της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.972.930 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ