Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η οργή να γίνει πάλη ταξική
Αντιδραστική η «πρόοδος» που θέλουν για τις γυναίκες

«

Προοδευτική απάντηση» (όπως δήλωνε πρόσφατα στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής) κατά τον υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι - είπε - η πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά η στήριξη της γυναίκας σε όλη τη διάρκεια της εργασιακής της ζωής (π.χ. το ολοήμερο σχολείο, έλεγε). Γι' αυτό και η κυβέρνηση εξισώνει τα όρια ηλικίας των γυναικών στο δημόσιο με αυτά των ανδρών στα 65 χρόνια. Γι' αυτό η κυβέρνηση ξεθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, επιχειρώντας να φέρει την κόλαση στη ζωή των εργατών και των εργατριών. Γι' αυτό η κυβέρνηση φέρνει τον «Καλλικράτη», πάνω στον οποίο θα πατήσουν και όλες οι προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές σε Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, κλπ. Γι' αυτό η κυβέρνηση μπουκώνει το αδηφάγο κεφάλαιο με νέες αντεργατικές ρυθμίσεις ώστε να μπορεί ανεμπόδιστα να εκμεταλλεύεται όποτε και με όποιον τρόπο θέλει την εργατική δύναμη και όσο πιο φτηνά γίνεται. Η «πρόοδος» λοιπόν που επικαλείται η κυβέρνηση είναι πρόοδος μόνο για τα κέρδη του κεφαλαίου και τεράστια οπισθοδρόμηση για την εργατική τάξη και το λαό.

Η «πρόοδός» τους αρχίζει και τελειώνει στη μετατροπή του εργασιακού περιβάλλοντος σε ένα σύγχρονο κολαστήριο για τις γυναίκες. Που θέλει τη γυναίκα εργαζόμενη απόλυτα υποταγμένη στις εργοδοτικές απαιτήσεις. Η «πρόοδός» τους αρχίζει και τελειώνει στα μέτρα εκείνα που θα αναγκάζουν τη γυναίκα σε κάθε μορφής ελαστικά ωράρια εργασίας, σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας, με χαμηλότερες αμοιβές, εκμεταλλευόμενη από τους κάθε είδους «δουλέμπορους», σακατεμένη σωματικά και ψυχολογικά. Η «πρόοδός» τους αρχίζει και τελειώνει στην απόφασή τους να σύρουν τις γυναίκες στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και όχι στη δήθεν ευαισθησία που εκφράζουν για την κατοχύρωση της ισότητας. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών επιβάλλεται και από τις ιδιαίτερες ανάγκες της γυναίκας (π.χ. τεκνοποίηση). Η «πρόοδός» τους αρχίζει και τελειώνει στην απαλλαγή του κράτους από κάθε ευθύνη του και το φόρτωμα κύρια στη γυναίκα πολλαπλών καθηκόντων, όπως της ανατροφής των παιδιών, των ηλικιωμένων, με την υποβάθμιση, το χτύπημα και την ιδιωτικοποίηση των τομέων Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας. Η «πρόοδός» τους αρχίζει και τελειώνει στο ολοήμερο σχολείο - πάρκινγκ παιδικών ψυχών, στα σχέδιά τους για το «νέο σχολείο» που θα ετοιμάζει τη νέα φουρνιά των εκμεταλλευόμενων εργατών για το κεφάλαιο.

Αυτήν την «πρόοδο» πρέπει να σταματήσουν οι γυναίκες, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό, με κάθε τρόπο. Εχουν και τη δύναμη και τα όπλα να το κάνουν. Ο αγώνας των γυναικών εργαζομένων, συνταξιούχων, μητέρων, άνεργων, φοιτητριών μαζί με το ταξικό κίνημα και με στόχο τη σύγκρουση και την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι η πρόοδος. Και αυτήν την πρόοδο πρέπει να επιβάλουν με κάθε τρόπο για τις ίδιες, τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.


Γιώτα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ