Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ «ΠΛΑΙΣΙΟ»
Νέες απολύσεις στη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ των απολυμένων μία εργαζόμενη που έγινε μητέρα

Οι μανάδες θεωρούνται ιδιαίτερα «ασύμφορες» για την εργοδοσία. Στις εργαζόμενες 15-29 χρόνων η ανεργία ξεπερνά το 27%
Οι μανάδες θεωρούνται ιδιαίτερα «ασύμφορες» για την εργοδοσία. Στις εργαζόμενες 15-29 χρόνων η ανεργία ξεπερνά το 27%
Συνεχίζει τις απολύσεις η επιχείρηση κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενη την κρίση, ενώ την ίδια ώρα τα διευθυντικά της στελέχη με συνεντεύξεις τους σε οικονομικές εφημερίδες αποκαλύπτουν τις προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία και επιβεβαιώνουν ότι είναι κερδοφόρα.

Από τον Απρίλη του 2010 μέχρι και σήμερα η επιχείρηση απέλυσε περίπου 12 εργαζόμενους, από τα καταστήματα και τα γραφεία, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος. Τελευταία απέλυσε 2 εργαζόμενες. Για τη μία από αυτές μόλις είχε λήξει ο χρόνος ακυρότητας απολύσεως λόγω εγκυμοσύνης. Σήμερα η επιχείρηση θα κλείσει για τρεις εβδομάδες για την περίοδο του καλοκαιριού και οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι καθώς φοβούνται νέες απολύσεις από το χώρο της παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι πριν ενάμιση χρόνο η επιχείρηση προσπάθησε να επιβάλει τετραήμερη εκ περιτροπής εργασία, όμως προσέκρουσε στην αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων που οργάνωσαν την αγωνιστική τους απάντηση μαζί με το ΠΑΜΕ. Μέσα από συνεχείς προσπάθειες και κινητοποιήσεις όλων των μελών του σωματείου, πέτυχαν αλλαγές σε ειδικότητες που από χρόνια θα έπρεπε οι εργαζόμενοι στο χώρο της παραγωγής να έχουν, αυξήσεις για τη χρονιά του 2009 για τις ειδικότητες της κατεργασίας του ξύλου, ελέγχους σε ζητήματα υπερωριών και πληρωμών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΠΛΑΙΣΙΟ» καλεί τους εργαζόμενους να αποβάλουν το φόβο και τους δισταγμούς και να μπουν στον αγώνα. Μαζί με το ΠΑΜΕ να δυναμώσουν την αντίσταση στις κάθε είδους μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. «Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία όλων των εργαζομένων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε καιρούς δύσκολους. Οι συνθήκες στους χώρους εργασίας ολοένα και γίνονται ασφυκτικότερες. Το εισόδημά μας μειώνεται προς χάρη των κερδών του βιομηχανικού, τραπεζικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου. Ο δρόμος που διαλέξαμε εμείς, οι εργάτες της επιχείρησης ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ (κουφώματα, πόρτες ασφαλείας) είναι ο δρόμος δίχως επιστροφή. 'Η θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες ή θα επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Μπροστά στη συνεργασία κυβέρνησης - εργοδοτών έχουμε να αντιπαραθέσουμε την ενότητά μας και το αγωνιστικό μας μέτωπο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ