Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ 2 - 2
Αγχωτική πρόκριση

Μόνο την πρόκριση πρέπει να κρατήσει ο Αρης από την χθεσινή αναμέτρηση με την Γιαγκελόνια. Το τελικό 2 - 2 (19', 74' πεν. Τσέζαρεκ - 25', 66' Μπούρκχαρντ), στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον στέλνει μεν στην σημερινή κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά η απόδοση των «κιτρίνων» επιβεβαίωσε πως χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα. Σχεδόν σε καμιά στιγμή δεν έδειξαν σίγουροι για την ανωτερότητα και τις ικανότητές τους, δεν έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι Πολωνοί (που διαμαρτύρονται για τον καταλογισμό του πέναλτι), χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, έδειξαν πείσμα και μαχητικότητα. Και αφού τους το επέτρεψαν οι γηπεδούχοι διεκδίκησαν με αξιώσεις τη νίκη - πρόκριση ως το τέλος.

Την αναμέτρηση σημάδεψαν επεισόδια πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα. Αρχικά ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους της πολωνικής ομάδας και αστυνομικούς, με μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια. Οι αστυνομικοί έκαναν (αλόγιστη σύμφωνα με παρευρισκόμενους) χρήση χημικών. Εντός αγωνιστικού χώρου, μετά το πρώτο γκολ της ομάδας τους, Πολωνοί οπαδοί (που εκτόξευαν καπνογόνα και φωτοβολίδες) συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, μια σύλληψη και ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (84΄ Κουλοχέρης), Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Ναφτί (77' Πρίττας), Τόχα, Κάλβο (69' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Τσέζαρεκ, Κόκε.

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Σαντομιέρσκι, Νοραμπουένα, Χέρμες, Σκέρλα, Κούπιτς, Γκρζίμπ, Μπούρκχαρντ (83' Λάτο), Γκροσίτσκι, Μακουζέφσκι (50' Φρανκόφσκι), Ελ Μεντί Σιντκί (46' Καστσελάν), Κιγιάνσκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ