Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ
Αντιπαλεύουν τις απολύσεις

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, αντιδρώντας στις συνολικά 250 απολύσεις συμβασιούχων που έχει προεξοφλήσει η κυβέρνηση και η διοίκηση της Αττικό Μετρό Εταιρείας Λειτουργίας (ΑΜΕΛ). Ηδη μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 40 συμβασιούχοι κι έπονται κι άλλες μέχρι το Σεπτέμβρη. Μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο απολύθηκαν και δύο τεχνίτες.

«Οι απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται», σημειώνουν οι εργαζόμενοι με σχετική ανακοίνωση - ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό, «οδηγούν σε ελλιπή συντήρηση συρμών και εγκαταστάσεων, μειωμένο επίπεδο ασφαλείας των επιβατών και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και απαξίωση του μέσου, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα που είναι ξεκάθαρο ότι ετοιμάζουν».

Και σε άλλο σημείο, επισημαίνουν: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν μέτρα συρρικνώσεως ούτε στο Μετρό, ούτε πουθενά. Δε θα ανεχθούμε καμία απόλυση εργαζομένου. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιβαρυμένες συνθήκες της υπόγειας εργασίας (ποιότητα αέρα, τεχνητός φωτισμός, θόρυβος, ακτινοβολίες)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ