Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο

Να διεκδικήσουν να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω δανεισμού που θα φέρει νέα χαράτσια

Ο «Καλλικράτης» μεθοδεύει αντεργατικές ανατροπές, που λειτουργούν σε βάρος και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών
Ο «Καλλικράτης» μεθοδεύει αντεργατικές ανατροπές, που λειτουργούν σε βάρος και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών
Για πολλοστή φορά είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζακυνθίων, όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και άλλους εργαζομένους στους ΟΤΑ της χώρας. Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, «η κυβέρνηση αντί να καταβάλει τις οφειλές της προς τους ΟΤΑ, με ρύθμιση οδηγεί σε νέο δανεισμό τους δήμους για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των δήμων καθώς και η πληρωμή των εργαζομένων».

«Οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού για χρόνια στήριξαν όλες τις γαλαζοπράσινες αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, σήμερα στηρίζουν με τη στάση τους και επί της ουσίας τον "Καλλικράτη", με τον οποίο ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Η μεταφορά στους δήμους αρμοδιοτήτων στους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας, δηλαδή τομείς που την ευθύνη για τη χρηματοδότηση και υλοποίησή τους θα έπρεπε να την έχει το κράτος, οδηγεί στην παραπέρα αποδιάρθρωση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, στην ιδιωτικοποίηση και παραπέρα εμπορευματοποίησή τους».

Μέσα από τον «Καλλικράτη» και τη λεγόμενη εξυγίανση των οικονομικών των δήμων που αποτελεί προτεραιότητα και για την τρόικα, όχι μόνο χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και υπηρεσίες κρίσιμες για την ποιότητα ζωής των λαϊκών οικογενειών (που μεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους) όπως η Υγεία και η Πρόνοια θα υποβαθμιστούν ή και θα κλείσουν σχετικές υπηρεσίες. Τραγικό και αποκαλυπτικό είναι το παράδειγμα των παιδικών σταθμών, που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να απαιτήσουν αποφασιστικά από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει από το κράτος την πληρωμή των εργαζομένων και να μην μπουν λόγω δανεισμού νέα χαράτσια στο λαό της Ζακύνθου. Να δράσουν για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την πρόσληψη νέων μονίμων για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Να υπερασπιστούν το εισόδημά τους, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το μειώσει εκ νέου στο όνομα της σύνδεσης μισθού - παραγωγικότητας. Να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο και συνολικά στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ