Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθημερινές οι βλάβες στα πλοία

Προβλήματα στις μηχανές και αλλού ανησύχησαν ξανά ναυτεργάτες κι επιβάτες

Νέα ταλαιπωρία περίμενε και χτες εκατοντάδες επιβάτες αφού δεν έλειψαν οι βλάβες πλοίων και οι πολύωρες καθυστερήσεις δρομολογίων ως αποτέλεσμα της εξάντλησης πλοίων και πληρωμάτων. Συγκεκριμένα:

Βλάβη στις κύριες μηχανές του παρουσίασε χτες στη 1 τα μεσάνυχτα το επιβατηγό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» καθώς το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Σύρου, προερχόμενο από Πειραιά, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου (Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Εύδηλος - Καρλόβασι - Βαθύ), με 1.239 επιβάτες. Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα αλλά με καθυστέρηση στο λιμάνι αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες για Σύρο. Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, και ακολούθησε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, κατά τον οποίο προέκυψε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε φραγμένα φίλτρα πετρελαίου, τα οποία καθαρίστηκαν με μέριμνα του πληρώματος. Κατόπιν δοκιμών και ύστερα από σχετική έγκριση, το πλοίο απέπλευσε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης, μεταφέροντας 1253 επιβάτες.

Βλάβη στον κεντρικό πίνακα των κλιματιστικών μονάδων του επιβατηγού ταχύπλοου «FLYINGCAT5», παρουσιάστηκε στις 6 χτες το πρωί, στο λιμάνι της Αλοννήσου, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου, για εκτέλεση δρομολογίου προς Σκόπελο - Γλώσσα Σκοπέλου - Σκιάθο - Βόλο, με 29 επιβάτες.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε με ενέργειες του πληρώματος και κατόπιν ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, το πλοίο απέπλευσε με καθυστέρηση, στις 07.35, για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του επιβατηγού οχηματαγωγού «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΙΙ» παρουσιάστηκε χτες στις 10 το πρωί κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ερείκουσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Κέρκυρα - Ερείκουσα - Μαθράκι - Οθωνοί), με 56 επιβάτες. Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν άμεσα στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ