Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές με μουσική

Μια μουσική παράσταση βασισμένη στα όνειρα των τραγουδιών και τα τραγούδια των ονείρων, παρουσιάζει (25/8, 9μ.μ. Αρχοντικό Γεωργιάδη, Μυτιλήνη) η Γεωργία Συλλαίου. Ενα βαλς του Ντιμίτρι Σοστακόβιτς, ο Κουρτ Βάιλ και ο Φρίντριχ Χολέντερ... συναντιούνται στους δρόμους του μεσοπολέμου στο Μπουένος Αϊρες, στα τάνγκος του Aστορ Πιατσόλα και στο Παρίσι της Εντίθ Πιαφ... Ακόμη, θα παρουσιαστούν τσιγγάνικες μελωδίες της Κεντρικής Ευρώπης, τραγούδια των: Νικόλα Πιοβάνι, Νίνο Ρότα, Λέοναρντ Κοέν, κ.ά. Μαζί της οι μουσικοί: Γιάννης Φιλιππουπολίτης (πλήκτρα), Χρήστος Σπυριδάκης (βιολί). Είσοδος ελεύθερη.

Στην παραλία Γοργόνα του Πόρου, στις 20/8, η Πόπη Αστεριάδη θα προσφέρει μια ξεχωριστή μελωδική αναδρομή από τα χρόνια των μπουάτ μέχρι σήμερα, με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά. Μαζί της ερμηνευτικά ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, η Χαρά Πετρίδου και 5μελής ορχήστρα. Είσοδος ελεύθερη.

Στις 22/8 (9μ.μ.) οι: Γιώργος Φλαμπούρης, Βασίλης Μακρυγιάννης και Ηλίας Πασχάλης, με την κιθάρα τους ανά χείρας και με τη συνοδεία των μουσικών Γιάννη Κάσση (πλήκτρα - λάφτα - φλάουτο), Λευτέρη Κουκλάκη (μπάσο) και Νίκου Σάμιου (ντραμς - κρουστά) θα παρουσιάσουν στο Λιμάνι των Μεθάνων ένα μουσικό πρόγραμμα ελληνικού και ξένου ροκ. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ