Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΝΑ
«Νίπτει τας χείρας της» για την απόλυση

Παρέμβαση έγινε χτες, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο

Την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου του εργολαβικού συνεργείου σίτισης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) Αντώνη Πράππα, που απολύθηκε ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια μετά από εργατικό «ατύχημα», έξω οι ιδιωτικές εταιρίες και τα συνεργεία απ' τα νοσοκομεία, απαίτησαν χτες εργαζόμενοι και μέλη της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ του ΨΝΑ, του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΨΝΑ και την εταιρεία σίτισης.

Οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές κατήγγειλαν στον υποδιοικητή Λάμπρο Σκλαβούνο την ασυδοσία της εργοδοσίας της εταιρείας «Pot and Pan», που κατέφυγε σε τρομοκρατία και προπηλακισμούς για να εξωθήσει σε παραίτηση τον εργαζόμενο. Ομως ο υποδιοικητής, ουσιαστικά νίπτοντας τας χείρας του, αρκέστηκε στο να πει ότι συμπάσχει σαν άνθρωπος για το γεγονός, αλλά αρνήθηκε να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα είναι ενδοεταιρικό! Οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν την πάλη τους για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, για να φύγουν απ' τα νοσοκομεία τα συνεργεία που λυμαίνονται το χώρο και καταστρατηγούν βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της διοίκησης της «Pot and Pan» ο οποίος, αρχικά προσπάθησε να αποφύγει ακόμα και τη συζήτηση λέγοντας ότι η εταιρεία αποτελεί ιδιωτικό χώρο. Τελικά, μετά την αποφασιστική στάση των εργαζομένων και συνδικαλιστών είπε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει την απόλυση του εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ