Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Λαϊκό μέτωπο για τις τιμές στο ψωμί

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ,της ΠΑΣΕΒΕ,του ΜΑΣ και της Ενωσης Γυναικών

Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στις αυξήσεις που προωθούνται στα άλευρα, με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι φορέων της Λάρισας, ύστερα από κάλεσμα των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της Ενωσης Γυναικών - μέλος ΟΓΕ. Απαίτησαν:

  • Να απαγορευτεί η οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα.
  • Να μειωθεί η τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Να καθοριστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή στα σιτηρά, με εγγυημένο και αξιοπρεπές εισόδημα για τους μικρούς παραγωγούς.

Ταυτόχρονα, απηύθυναν κάλεσμα συσπείρωσης και πάλης στους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους για να μην περάσουν οι προωθούμενες ανατιμήσεις και για την επιβολή των διεκδικήσεων που προβάλλουν.

Στα πλαίσια της χτεσινής παράστασης επέδωσαν υπόμνημα με το πλαίσιο αιτημάτων στην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, η οποία είπε ότι ...θα τα διαβιβάσει στην κυβέρνηση.

Στο υπόμνημα, ανάμεσα στ' άλλα, επισημαίνεται: «Με δεδομένες τις υπέρογκες αυξήσεις στον ΦΠΑ, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας και το νέο κύμα ακρίβειας, τη συντριπτική μείωση των εισοδημάτων των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, τώρα έρχονται, κυριολεκτικά, να αρπάξουν τη μπουκιά από το στόμα του λαού. Ο λαός μας, πια, και κυριολεκτικά θα πει το "ψωμί - ψωμάκι". Ο ισχυρισμός τους ότι αυξάνουν τις τιμές λόγω της απόφασης της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών, αποδεικνύει ότι όλες οι αντιλαϊκές αντεργατικές αποφάσεις συνοδεύονται από μεγάλα και ασύστολα ψέματα».

Και καταλήγει: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε Ε.Ε., μονοπώλια και τις πολιτικο-συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τις πολιτικές τους. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οικοδομούμε το αντιμονοπωλιακό μέτωπο με στόχο να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια στην παραγωγή και το χονδρεμπόριο. Να στηριχθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρομεσαίας αγροτιάς και ο πλούτος που παράγεται με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό να υπηρετήσει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν, οι Ρ. Μαρούδας και ο Χρ. Μπίκας, υποψήφιοι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών, αντίστοιχα, με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ