Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Απαιτείται συστράτευση με το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ, με αφορμή τα στοιχεία για το επικείμενο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει- την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο», διαδηλώνει εδώ και μήνες η ΠΑΣΕΒΕ, την ώρα που η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης
«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει- την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο», διαδηλώνει εδώ και μήνες η ΠΑΣΕΒΕ, την ώρα που η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης
Την υποκρισία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ η οποία ενώ επί μήνες στηρίζει την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε εξόντωση κατά χιλιάδες τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ξαφνικά ανακάλυψε ότι κλείνουν μαγαζιά και βιοτεχνίες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Αφού στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της δήθεν επιχειρηματικότητας,

Αφού έκριναν θετικά όλα τα μέτρα της κυβέρνησης (φορολογικό, ΤΕΜΠΜΕ, επενδυτικό νόμο κλπ.),

Αφού στρογγυλοκάθισαν σε όλους τους κοινωνικούς διαλόγους για το πόσα θα χάσουμε,

ΤΩΡΑ ανακάλυψαν, μάλιστα μετά από επιστημονική έρευνα, ότι τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες κλείνουν κατά χιλιάδες.

Η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ μέσα από τα αποτελέσματα και τις δυσοίωνες προβλέψεις της έρευνας προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ ήταν φανερή η λαίλαπα που ερχόταν, αρνήθηκε να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία διεκδίκησης για να αποκρούσει την αντιλαϊκή επίθεση που οδήγησε στη δραματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και είχε σαν αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της θέσης χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Οι χιλιάδες μικροί επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικροί έμποροι - αυτοκινητιστές δεν έχουν καμία ανάγκη και κανένα όφελος από τα κροκοδείλια δάκρυα της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ που και σ' αυτή την περίπτωση εξάντλησε τη δράση της σε συναντήσεις και διαλόγους με την πολιτική ηγεσία προτείνοντας δήθεν αναπτυξιακά μέτρα λες και δεν ξέρει ποια θα είναι η απάντησή τους.

Οι επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικροί έμποροι που αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα, έχουμε ανάγκη από ένα Αγωνιστικό Συνδικαλιστικό Κίνημα που θα προβάλλει και θα διεκδικεί αντιμονοπωλιακά μέτρα ανακούφισης και άμυνας για να παραμείνουμε στη δουλειά μας.

Καλούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να καταγγείλει τη συμβιβαστική πολιτική της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ και να συστρατευτεί με το Αγωνιστικό Αντιμονοπωλιακό Κίνημα, με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και να διεκδικήσει:

  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης.
  • Μείωση 10% των ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ με μακρόχρονες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Αύξηση των συντάξεων κατά 10% με κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.
  • Περιορισμός των εισαγωγών για προϊόντα που παράγονται από τη βιοτεχνία.
  • Απαγόρευση της παραπέρα επέκτασης των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ.
  • Θέσπιση επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους που οδηγούνται στη χρεοκοπία. Πάγωμα των χρεών τους μέχρι την εξεύρεση εργασίας.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.
  • Χορήγηση άτοκων κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση του δημοσίου, με μακρόχρονη εξόφληση και περίοδο χάριτος για όσο διαρκεί η κρίση αποκλειστικά για τις μικρές επιχειρήσεις.
  • Αμεση αύξηση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των υψηλών εισοδημάτων στο 45% . Για να πληρώσουν οι υπαίτιοι της κρίσης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ