Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 7 τραυματίστηκαν και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν και υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις στην κωμόπολη Γκιουντογκντού στην επαρχία Ριζέ της Τουρκίας. Η περιοχή έχει γίνει επιρρεπής σε κατολισθήσεις μετά από την αποψίλωση δασών για τη δημιουργία φυτειών τσαγιού.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Το Εθνικό Συνδικάτο Μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής (NUM) κάλεσε χτες όλα τα μέλη του που εργάζονται σε μεταλλωρυχεία, στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα της ενέργειας, να συμμετάσχουν την ερχόμενη Πέμπτη στην απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στην 10 ημέρα απεργίας τους.

ΑΒΑΝΑ.-- Από το Σεπτέμβρη η Κούβα θα σταματήσει την παροχή τεσσάρων κουτιών τσιγάρων και πούρων το μήνα σε τιμές 25% του πραγματικού κόστους, όπως ίσχυε ως τώρα σε πολίτες ηλικίας 55 ετών και άνω. Η απόφαση εντάσσεται στα μέτρα που παίρνονται για να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες, καθώς όπως σημείωσε η «Γκράνμα» το όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, «τα τσιγάρα δεν είναι αγαθό πρώτης ανάγκης».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την απελευθέρωση του Αμερικανού Αϊτζαλον Μαχλι Γκόμες κατόρθωσε να επιτύχει ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κατά την «προσωπική» επίσκεψή του στη ΛΔ Κορέας. Ο Γκόμες είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια καταναγκαστικά έργα για παράνομη διέλευση των συνόρων της ΛΔ Κορέας από την Κίνα.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Ο τυφώνας «Ντανιέλ» που κινείται ανατολικά των Βερμούδων ενισχύθηκε και έφτασε στην κατηγορία 4, ενώ πέρασε πάνω από τον Ατλαντικό, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο Πρόεδρος της Κένυας Μουάι Κιμπάκι επικύρωσε χτες το νέο Σύνταγμα τρεις μόλις βδομάδες μετά το δημοψήφισμα όπου σχεδόν το 70% του πληθυσμού τάχθηκε υπέρ ενός νέου Συντάγματος. Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Σουδάν Ομάρ Χάσαν αλ-Μπασίρ, παρόλο που κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ