Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Η 39η Ολυμπιάδα Σκακιού στο Χάντι Μανσίσκ της Ρωσίας

Στο ΔΤ «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» νικητής ο Ουκρανός GM Ζχερεμπούκι Γιαροσλάβ

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της 39ης Ολυμπιάδας Σκακιού Ναταλία Κομάροβα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ότι η Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί στο Χάντι Μανσίσκ της Ρωσίας από 19 Σεπτέμβρη μέχρι 4 Οκτώβρη 2010 και με συμμετοχή 120 γυναικείων ομάδων και 160 αντρικών, από 158 χώρες συμπεριλαμβανομένων του Morocco και της Yemen.

Την Ολυμπιάδα θα καλύψουν 40 τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο, 300 δημοσιογράφοι, ενώ θα υπάρχουν εθελοντές που θα βοηθήσουν (223 σύμφωνα με τις δηλώσεις της κας Κομάροβα) για την επιτυχία της Ολυμπιάδας.

Οπως είναι γνωστό, οι κανονισμοί των αγώνων έχουν αλλάξει από την προηγούμενη (38η Δρέσδη) Ολυμπιάδα ως προς: α) 4μελής συν 1 αναπληρωματικό σε άνδρες και γυναίκες, β) Ο αριθμός των γύρων από 14 μειώθηκαν σε 11, γ) Η βαθμολογία της τελικής κατάταξης θα διαμορφώνεται μόνο από το αποτέλεσμα του ματς. Δηλαδή νίκη 2 β., ισοπαλία 1β. και ήττα 0 βαθμούς. Θα επανέλθουμε με τις συμμετοχές των εθνικών μας ομάδων.

* Με νικητή τον Ουκρανό Ζχερεμπούκι έληξε το 18ο Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» που διοργάνωσαν ο Δήμος και ο Φυσιολάτρης Νίκαιας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 66 χρόνια από την εκτέλεση Ελλήνων πατριωτών στη «Μάντρα της Κοκκινιάς». Ενα γύρο πριν το τέλος, ο Ουκρανός GM είχε 8 βαθμούς σε 8 αγώνες και ακολουθούσαν με 6β. 9 σκακιστές: Αθανάσοβ (Βουλγ.), Γκούμας Γ., Γάζης Στ., Καραγιάννης Θ., Γεωργίου Κ., Μαρχολεβ (Βουλγ.), Κοκάλιας Κ., κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ